Papa Franjo prije pet godina odobrio hodočašća u Međugorje

Papa Franjo donio je na današnji dan 2019. godine odluku kojom odobrava hodočašća u Međugorje, koja će biskupije i župe moći službeno organizirati te neće više biti samo u „privatnom“ obliku kao što je to do tada bilo.

Objavili su to na jutarnjoj misi 12. svibnja 2019. godine u župi-svetištu u Međugorju, koje je postalo odredištem milijuna hodočasnika, apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto i mons. Henryk Hoser, apostolski vizitator Svete Stolice s posebnom ulogom za Međugorje, stajalo je taj dan u vijesti koju je objavio Vatican News, a prenijela IKA.

Papa Franjo je odredio da se mogu organizirati hodočašća u Međugorje „uvijek pazeći da se izbjegava da se ta hodočašća tumači kao priznanje poznatih događaja koji još zahtijevaju ispitivanje od Crkve. Treba dakle izbjegavati da ta hodočašća ne stvaraju na bilo koji način konfuziju i dvosmislenost u doktrinarnom smislu. To se odnosi i na pastire svakog reda i stupnja koji žele poći u Međugorje i ondje slaviti ili koncelebrirati na svečan način“, objasnio je novinarima ravnatelj “ad interim” Tiskovnog ureda Svete Stolice Alessandro Gisotti odgovarajući 12. svibnja na pitanja novinara vezana uz Papinu odluku.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne