Predavanje o prirodnom planiranju obitelji u srijedu u Međugorju

Udruga Martin – Guerin iz Rijeke, održat će u srijedu, 8. svibnja u velikoj dvorani u Majčinu selu, u 19 sati i 30 minuta radionicu – predavanje o Prirodnom planiranju obitelji.

Udruga Martin – Guerin centar iz Rijeke nosi naziv po Luisu Martinu i Zelie Guerin Martin, roditeljima sv. Male Terezije, redovnice karmelićanke koju je Katolička Crkva proglasila svetom 1925. godine. Njezini roditelji su također, 2015. godine postali bračni par koji je proglašen svetima. Unatoč mnogim izazovima pred kojima se nalazi čovjek i obitelj u 21. stoljeću, upravo nam oni mogu pomoći u otkrivanju vlastitog ostvarenja kršćanskog života u obitelji, kao supružnici, roditelji, a istovremeno i uspješne poslovne osobe.

Ciljevi Udruge su pomaganje ljudima u duhovnom i emocionalnom rastu i sazrijevanju kako bi bili uspješni u privatnom i poslovnom životu te doprinosili pozitivnom razvoju i dobrobiti svoje obitelji, zajednice i društva.

Među brojnim aktivnostima i edukacijama koje udruga radi dokazujući kako je moguća svetost u svakom pozivu, je i predavanje o prirodnom planiranju onitelji koju će održati i u Međugorju.

”Potrebno je ljudima pomoći da otkriju bogatstvo u bračnom darivanju, darivanju djece, Bogu podariti djecu i biti otvoren životu. Tako ćemo u sklopu predavanja govoriti o prirodnom planiranju obitelji. Na početku će biti kratko predstavljanje Udruge i projekta Domus Domini, a nakon toga će biti predavanje o plodnosti muškarca i žene”, kazao je Marko Kolić, predsjednik Udruge Martin – Guerin, s kojim je razgovarala Ivana Čilić. Cijeli razgovor s njim poslušajte u audiozapisu, a govorio je i projektu obnove krova na jednoj kući u Majčinom selu u Međugorju koja vodi ova Udruga zajedno s Majčinim selom.

”Predavanje je korisno ne samo za bračne parove, nego za sve, posebno mlade (uključujući krizmanike, framu, studente)”, pozivaju iz Župnog ureda Međugorje.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne