Sestre Služavke Maloga Isusa hodočastile Gospi Međugorskoj

U subotu ujutro, 18. svibnja 2024., krenule su na hodočasnički put Gospi u Međugorje sestre Služavke Maloga Isusa (SMI) Sarajevske provincije Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije iz Sarajeva, Gromiljaka i Mostara sa suradnicima. Hodočašće je započelo, kao što započinje svako putovanje sestara SMI, molitvom sv. Rafaelu, pjesmom Nebeskoj Majci i jutarnjom molitvom Crkve. Dok su moleći promatrale Božje ljepote Bosne i Hercegovine Crkva je u jutarnjoj molitvi podsjećala “Gospodnja je zemlja i sve na njoj, svijet i svi koji na njemu žive.” Ps 24. Cijelim putem u srcima je odzvanjala antifona jutarnje molitve Crkve “Ja sam put, istina i život, aleluja.” Tako je petnaestak sestara, s djecom Stadlerovog dječjeg Egipta i sa suradnicima od ranoga jutra, molilo, pjevali, osluškivalo poticaje koje Gospodin šalje po svojoj Crkvi i hodočastilo Gospi u Međugorje.

Po dolasku u Međugorje najprije su se poklonili Isusu, a onda uputile molitvu Nebeskoj Majci Mariji. Potom su sudjelovale na misnom slavlju u župnoj crkvi u Međugorju. Nakon molitve i mise susrele su se s jednom talijanskom obitelji koja je prijatelj sestara još iz ratnog perioda. Tu su se uz lijepo osvježenje i okrjepu prisjetile zajedničkog druženja u Italiji 1992. i toliko toga lijepog što im je u tom periodu Gospodin priuštio.

Nakon ručka i zajedništva s dragom obitelji iz Italije sestre su obišle mjesta molitve i predale Majci Mariji sve bolesnike i patnike, sebe i svoju Provinciju i Družbu, te pojedince i obitelji koji su se preporučili u molitve. Po povratku u Sarajevo zaključile su dan molitvom i pjesmom.

s. M. Ljilja Marinčić

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne