13.4 C
Međugorje
04.06.2323.

Stijepo Gleđ Markos: Bio sam žestoki protivnik krunice, ali Majka me polako njegovala i naučila moliti

Poslijepodnevni program trećeg dana Mladifesta počeo je svjedočanstvom Stijepe Gleđa Markosa, koji je i zasvirao te otpjevao nekoliko svojih duhovnih skladbi. Govorio je o svom životnom i glazbenom putu, odrastanju bez oca, lutanja, traženja smisla života, do potpunog preokreta u životu kada je na nagovor jednog svećenika napravio životnu ispovijed, nakon koje mu se promijenio život, jer je pozvao Isusa da uđe u njegov život i promijeni ga.

”Molio sam za svoj brak i svoju ženu. Nismo s se čuli par mjeseci. Nismo imali nikakav odnos. Počeo sam svaki dan ići na misu, ispovijedati se i u jednom trenutku sam, jer sam u srcu osjetio da me Isus zagrlio, odlučio svojoj ženi to posvjedočiti. Napišem joj poruku: ‘Znaš, Isus je živ!’ U tom trenutku dolazi meni poruka od nje: ‘Znam, moram ti reći što mi se dogodilo’. Nastavimo mi pričati o Isusu i opet se zaljubimo i ja joj kažem: ‘Ja imam osjećaj da nikad nisam ni otišao od tebe i da nikad bliže nismo bili’. Sad živimo kao obitelj, kao Josip, Marija i Isus, imamo i maloga sina”, kazao je Markos i dodao kako je bio žestoki protivnik krunice.

”Malo pomalo, kako je Gospodin moje srce otvarao, kako me je Majka polako njegovala naučila me i moliti krunicu. Gospodin me je kroz ovo sve naučio o životu. Zato, dragi mladi, za čovjeka nikad nije kasno da osluškuje Isusa u svome srcu i da učini ono na što ga Gospodin poziva. Uvijek sam htio slavu, a na kraju sam upoznao Isusa koji me vodi putem poniznosti u svakom trenutku moga djelovanja”, poručio je mladima Stijepo Gleđ Markos, a cijelo njegovo svjedočanstvo dostupno je i na našem YouTube kanalu.

Tekst: Velimir Begić
Foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne