Svetu misu u Međugorju slavio nadbiskup i metropolit beogradski mons. Stanislav Hočevar

Nakon današnje mise pred mostarskom katedralom na kojoj je ustoličen novi biskup Petar Palić, nadbiskup i metropolit beogradski mons. Stanislav Hočevar izrazio je želju slaviti misu u Međugorju.

Mons. Stanislav Hočevar predslavio je u ponedjeljak, 14. rujna, večernju svetu misu na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova u Međugorju.

FOTO: Mateo Ivanković/ICMM

”Predraga braćo svećenici, redovnici, časne sestre, braćo i sestre, svi smo danas bili u duhu ili osobno sudjelujući na velikom događaju zamjene na biskupskoj stolici u Mostaru, a sada kao hodočasnici ovdje, u ovom svetištu.

Sve vas pozdravljam u svoje vlastito ime i u ime Beogradske nadbiskupije, koja je u posebnom elementu zbog sinode i zbog uspostavljanja velikog marijanskog centra Marianum. Dok vas pozdravljam, pozivam vas da se i našoj nadbiskupiji pridružite u svojoj molitvi. To vas ponizno molim, toliko više, jer ćemo danas i mi u Božijoj Riječi čuti kako je važno uspostavljati jedinstvo. Euharistija je put jedinstva, ali prije svega sam dolazim u dubokoj zahvalnosti Bogu, Blaženoj Djevici Mariji, mons. Henryku Hoseru, braći franjevcima i svima vama za svu duhovnu blizinu, molitvu i konkretnu kršćansku djelotvornu ljubav”, kazao je na početku misnog slavlja nadbiskup Hočevar, koji je u Međugorje, kao mladi svećenik iz Slovenije, dolazio osamdesetih godina.

On se u svojoj propovijedi osvrnuo na blagdan Uzvišenja Svetoga Križa, a dolazi kako je rekao ”iz jedne župe koja ima veliku filijanu crkvu u čast Uzvišenja Svetoga Križa, zato mi je ova tajna izuzetno zahvalna,  a župnik me je odredio kao mladoga ministranta da vodim Križni put. Upravo ovaj blagdan omogućio mi je otkriće i redovničkog i svećeničkog života”, kazao je na početku svoje propovijedi mons. Hočevar, a cijelu propovijed poslušajte u audiozapisu.

Velimir Begić

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne