Treće izdanje ‘Vijesti iz Međugorja’

Pokrenute kako bi u ovim izvanrednim okolnostima pandemije koronavirusa Međugorje još više približili brojnim hodočasnicima iz cijelog svijeta koji ovih dana ne mogu doći, 'Vijesti iz Međugorja doživjele su treće izdanje, a ovotjedne otvara fra Perica Ostojić koji je govorio o važnosti molitve za duhovna zvanja.

''Svaki svećenik je uzet iz naroda za narod'', kazao je fra Perica naglasivši kako je važno moliti da mladi čuju Gospodinov glas i odluče se slijediti Boga kroz redovnički ili svećenički poziv.

''Svi smo bili tužni u ovoj pandemiji koronavirusa jer nismo primali sakramente, a sad zamislite kako bi to bilo da nema svećenika?'', zapitao se fra Perica, a što je još rekao doznajte u našim Vijestima iz Međugorja.

Donosimo i priču o skupini mladih iz župe Međugorje, koji su se odazvali na Gopsin poziv za post, a uz to svakog četvrtka mole i krunicu na Podrbrdu. O tome i drugim njihovim molitvenim projektima više doznajte iz videozapisa, ako ste propustili naše 'Vijesti iz Međugorja' koje emitiramo svakog četvrtka na našim platformama Facebooku, YouTubeu, livestreamu… nakon molitvenog programa.

'U Gospinoj školi' stalna je rubrika ove naše emisije, a u ovotjednoj o molitvi krunice govori provincijal Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenko Šteko pozvavši sve da se pridruže i pozivu pape Franje na molitvu krunice.

U rubrici 'Iz međugorske arhive' prisjetili smo se prošlogodišnjeg Mladifesta i mise koju je predslavio predsjendik Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije nadbiskup Rino Fisichella.

Tu su i naše druge rubrike 'S Kraljicom Mira iz mjeseca u mjesec' te 'Prijatelji Međugorja' u kojoj fra Danko Perutina govori o web stranici sa zbivanjima u Međugorju na kineskom jeziku pa ako ste propustili pogledati 'Vijesti iz Međugorja', to možete učiniti sada. Brzo će proći ovih tridesetak minuta koje smo vam pripremili za ovaj tjedan. 

 

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne