‘U križ zagledan’ fra Luke Ćorića – duhovna pjesma godine Radiopostaje Mir

Fra Luka Ćorić, svećenik Hercegovačke franjevačke provincije dobitnik je godišnje nagrade za duhovnu pjesmu godine Radiopostaje Mir Međugorje za skladbu ‘U križ zagledan’. Fra Luka je skladao glazbu, dok je stihove napisao jedan drugi hercegovački franjevac fra Dragan Bolčić.

Budući da je fra Luka na službi u Chicagu nagrada će mu biti uručena naknadno, a iz SAD-a se obratio porukom u kojoj je pozdravio sve slušatelje Rradiopostaje Mir Međugorje i čestitao ovaj 26. rođendan.

”Neka Bog blagoslovi sve vaše daljnje napore koje ulažete u kvalitetu programa koji je prepoznatljiv kako Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, tako i diljem svijeta”, kazao je fra Luka koji se osvrnuo i na svoju nagrađenu pjesmu ‘U križ zagledan’.

”Iako je objavljena kao posljednja pjesma, ona je u stvari nastala 2016. godine i prvotno nije zamišljena da bude kao pjesma, jer radilo se više o osobnom iskustvu koje je kasnije pretočeno u stihove, dakle iza nje se krije osobna priča.

Za tekst pjesme je zaslužen naš fra Dragan Bolčić, inače poznat po svojim dubokim promišljanjima i tekstovima i poeziji, a prijateljski bratski odnos nas dvojice je kasnije urodio plodom jedne takve suradnje i pored pjesme ‘U križ zagledan’ fra Dragan je također i autor stihova pjesama ‘Tvoj’ i ‘Pod okriljem noći”’, kazao je fra Luka, koji je najavio i svoje buduće glazbene projekte.

”Istina, prošlo je malo dulje vremensko razdoblje od posljednje pjesme koju smo objavili. Međutim, ove tri pjesme koje su dostupne na YouTube kanalu su nastale spontano, bez namjera da se moraju objaviti u određeno vrijeme, ili kako bi smo rekli, po narudžbi. Tako, vjerujem da će pjesme ubuduće nastajati sličnim tempom, odnosno samim djelovanjem Duha Svetoga.  Iskreno, od srca zahvaljujem svim slušateljima koji su glasovali za pjesmu ‘U križ zagledan’ i zaista mi je drago da Bog i na takav način djeluje na srca slušatelja, da kroz melodiju i stihove dotiče srca ljudi”, kazao je fra Luka Ćorić, a pjesmu možete poslušati i spot pogledati na njegovom YouTube kanalu.

Velimir Begić

 

U križ zagledan

Podno tvoga križa bol riječ oduzima
U sjeni njegovoj nijemost krik sakriva
Podno tvoga križa opravdanja nestaju
Sjenom njeg’va dodira strahovi prestaju.

Tko će razumjeti da potreban sam tvoje Riječi?
Tko će razumjeti čežnju za dodirom što liječi?
Tko će razumjeti da sam tebe gladan Kruše?
Tko će razumjeti bolne vapaje duše?

Podno tvoga križa ljubav biva jasnija
Tračak zrake njezine od sunca je sjajnija
Podno tvoga križa zacjeljuju rane moje
U njima je zrcalo ljubavi tvoje.

Tko će razumjeti da potreban sam tvoje Riječi?
Tko će razumjeti čežnju za dodirom što liječi?
Tko će razumjeti da sam tebe gladan Kruše?
Tko će razumjeti bolne vapaje duše?

Samo mili pogled iz tvog oka,
I ljubav što teče iz probodenog boka

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne