6.4 C
Međugorje
30.11.2323.

U Međugorju blagoslovljena Kapelica života i kip Kraljice mira s djetetom Isusom u naručju

Na temeljima stare župne Crkve u Međugorju nalazi se zavjetna Kapelica sagrađena 1931., kao zahvala Bogu župljana župe Međugorje za zaštitu od nevremena. Kapelica je dugo služila kao vanjski oltar gdje se zbog opasnosti od rušenja župne crkve slavila sveta misa. Na  inicijativu mons. Alde Cavallia, apostolskog vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje i dosadašnjeg župnika fra Marinka Šakote zavjetna kapelica preimenovana je u Kapelicu života, u kojoj se nalazi kip Gospe, Kraljice mira s djetetom Isusom u naručju. Blagoslov kapelice i kipa bio je danas u 11 sati.

Fra Zvonimir Pavičić, novoimenovani župnik župe Međugorje kazao je da cijeli prostor dobiva jedno lijepo molitveno ozračje.

”Stariji župljani sigurno se sjećaju te kapelice koja je bila izgrađena kao zavjetna kapelica, i kad stara crkva nije bila sigurna za slavljenje mise, onda su tu slavili. Ona je sada prenamijenjena, kako se uređivao taj prostor, ona je uređena zajedno s vitrajima i Gospinim kipom, i dobila je naziv Kapelica života. Pozivaju se župljani i hodočasnici na još jedno molitveno mjesto gdje će moći moliti, za život, za nerođene, za majke, trudnice, djecu, općenito za život”, kazao je fra Zvonimir.

Susreli smo na blagoslovu Kapelice života i kipa Gospe, Kraljice mira s djetetom Isusom u naručju danas u Međugorju hodočasnike koji su poslije blagoslova ostali u molitvi u kapelici. Stjepan Nikolić, koji živi u Njemačkoj kazuje da je u Međugorje došao zahvaliti Kraljici Mira.

”Bila nam je čast biti na blagoslovu, sasvim slučajno smo saznali. Obnovljen je ovaj prostor. Zahvalio sam dragoj Gospi za sve milosti i darove, molio sam za sve majke. Međugorje je za mene raj na zemlji”, kazao je Stjepan Nikolić.

Na temeljima stare župne crkve na uočnicu nebeskog zaštitnika župe sv. Jakova apostola blagoslovljen je i spomenik sedmorici ubijenih fratara.

Više poslušajte u audiozapisu.

Tekst: Dragana Pavlović
Foto: Mateo Ivanković

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne