Velik odziv na molitvenu inicijativu ‘Tvoje ime u zagrljaju Kraljice Mira’

„Dragi prijatelji, osluškujući vaše potrebe, molitve i želje Informativni centar Mir Međugorje pokrenuo je molitvenu inicijativu za Božić. Vjerujemo kako ćete ju s radošću prihvatiti, te da ćemo zajedno molitvom odgovoriti na ova izazovna, ali milosna vremena. Danas kada su mnogi od vas spriječeni doći u Međugorje mi želimo biti vaše sklopljene ruke pred Gospinim kipom na Brdu ukazanja. Želimo napraviti molitvenu listu s vašim imenima, imenima vaših bližnjih, obitelji i prijatelja, te je prikazati na sam blagdan Božića na Brdu ukazanja, baš kao što i sam naziv inicijative govori ‘Tvoje ime u zagrljaju Kraljice mira’“, objavio je prije dva tjedna Informativni centar Mir Međugorje, a pokretač ove molitvene inicijative, te ujedno i naš fotoreporter, Mateo Ivanković gostovao je u programu Radiopostaje Mir Međugorje.

Nastavak je ovo prošlogodišnje istoimene molitvene inicijative koja je imala ogroman odaziv jer se tada prikupilo više od 100.000 imena, molitvi i zahvala pristiglih iz cijeloga svijeta, a koja su na Božić prikazana Kraljici Mira na Brdu ukazanja gdje se izmolila krunica za sve njih.

„Prošlogodišnja molitvena inicijativa započela je 18. prosinca, trajala je svega nekoliko dana, bilo je sve na brzinu. Zato sam ove godine već početkom jeseni razmišljao kada bi mogli napraviti ovogodišnju inicijativu, tako da mi je idealno bilo započeti na prvu nedjelju Došašća, a simbolično je i to da prva svijeća Došašća simbolizira nadu, jer želio sam da ovo bude nada za svijet i za naše hodočasnike“, kazao je Mateo Ivanković, dodajući kako je broj prijava, iako je još dosta vremena ostalo do završetka inicijative, već sada gotovo izjednačen s prošlogodišnjom brojkom.

„Mogu reći da smo skoro nadmašili prošlogodišnje rezultate jer je već prikupljeno oko 20.000 prijava s oko 80.000 imena, a ostalo je još vremena do kraja, tako da vjerujem da će brojke biti iznad naših očekivanja“, kazao je Mateo, te je dodao i da se prijave mogu vršiti i na stranim jezicima.

„Odlučili smo ići i na više svjetskih jezika, tako smo napravili devet različitih obrazaca za prijavu na devet jezika. Imamo na hrvatskom, španjolskom, talijanskom, engleskom, slovačkom, poljskom, francuskom, ruskom i njemačkom jeziku. Najviše prijava je za sada na hrvatskom i španjolskom jeziku“, kazao je Mateo, rekavši i kako razmišlja o pokretanju inicijative i u drugim dijelovima godine, kao recimo za godišnjicu ukazanja Kraljice Mira.

Mateo je naglasio da akcija završava 23. prosinca, a on će zatim osobno na Božić, nakon pučke mise, molitvenu listu odnijeti na Brdo ukazanja u zagrljaj Kraljice Mira, te izmoliti krunicu na sva ta imena, molitve, vapaje, zahvale i nakane.

Cijeli razgovor s njim poslušajte u audiozapisu, dok vaša imena i molitvene nakane možete napisati u obrazac koji se nalazi OVDJE.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne