Vijesti iz Međugorja 28. 5. 2020.

Ovotjedne 'Vijesti iz Međugorja' počeli smo kod Plavog križa u podnožju Podbrda.  Svoje ime je dobilo po križu koji je molitvena zajednica okupljena oko Ivana Dragićevića postavila na mjestu na kojem se počela okupljati u srpnju 1982. i tako je ostalo do danas. Kao što vidite, u tijeku je obnova ovoga molitvenog mjesta, a pokrenulo ju je 5-6 mladih župljana koji žive Podbrdom i par momaka iz zajednice Cenacolo. Nisu željeli pred kamere, ali ističu da ovo rade za Kraljicu mira i hodočasnike, naročito stare i bolesne koji se ne mogu popeti na međugorska brda.

Članovi Društva vodiča za hodočasnike u župi Međugorje prije nekoliko dana posjetili su ovo mjesto, molili za hodočasnike i ostavili trajni spomen povezanosti hodočasnika i Međugorja. U novoobnovljeno kameno podnožje Plavoga križa stavljena je molitva: ''Kraljice Mira, naša nebeska Majko; srcima punim ljubavi i zahvalnosti, prinosimo ti naše molitve za cijeli svijet, cijelu Crkvu, a posebno, za sve hodočasnike i one koji se preporučuju Tvome zagovoru''.

Radovi bi uskoro trebali biti gotovi, a kada uskoro opet dođete u Međugorje, ovo mjesto će vas dočekati uređeno i prilagođeno za molitvu.

Bila je to jedna od vijesti u ovotjendim 'Vijestima iz Međugorja' koje na našem livestreamu, Facebooku i Youtubeu emitiramo svakog četvrtka nakon večernjeg molitvenog programa. Ako ste ih pak propustili donosimo vam ih u nastavku. Uživajte!

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne