Više od 500 hodočasnika iz Austrije u Međugorju obnovilo posvetu Blaženoj Djevici Mariji

Na samom kraju mjeseca listopada, mjeseca koji je na poseban način posvećen Blaženoj Djevici Mariji i molitvi krunice, u Međugorju se nalaze brojni strani hodočasnici iz Francuske, Indije, Španjolske, Poljske, Italije, SAD-a, Irske, iz zemalja Južne Amerike… a posebno je vidljiv i veliki broj hodočasnika koji je stigao iz Austrije. Tako se ovih dana u Međugorju nalazi nekoliko stotina hodočasnika iz Austrije, a njihov broj će u idućim danima još više porasti. Kako su nam kazali, svaki njihov dolazak u Međugorje je blagoslovljen i pun milosti, ali ovaj sada je poseban. Naime, 26. listopada je Dan državnosti Republike Austrije, a hodočasnici iz Austrije na ovaj datum već 15-ak godina dolaze u Međugorje u većem broju kako bi proslavili Dan državnosti Republike Austrije, kako bi slavili svetu misu toga dana, ali i kako bi obnovili posvetu svoga naroda Blaženoj Djevici Mariji.

Tako je više od 500 hodočasnika jutros u 9 sati u prepunoj crkvi sv. Jakova u Međugorju slavilo svetu misu na njemačkom jeziku, a nakon svete mise, predvođeni svojim svećenicima krenuli su u procesiji prema Gospinom kipu koji se nalazi ispred crkve sv. Jakova. Pred Gospinim kipom su najprije izmolili molitve zahvale i prošnje, te zatim i posvetu Austrije i njenih stanovnika Blaženoj Djevici Mariji, a na kraju su i zapjevali nekoliko marijanskih pjesama.

„Za nas Austrijance je jako važno da smo na Dan državnosti ovdje u Međugorju. Nakon Drugog svjetskog rata Austrija je bila prva nacija koja se oslobodila od Rusije i to zahvaljujući pokretu molitve krunice. Zato je za nas jako važno da budemo ovdje u Međugorju, da se zahvaljujemo Gospi za slobodu države i za njenu veliku zaštitu kroz cijelo ovo vrijeme. Za nas Austrijance je jako važno da smo ovdje u Međugorju, da se zahvalimo za zaštitu i da također izmolimo njenu zaštitu za vrijeme koje će doći”, kazao nam je Alfred Ofner, stalni đakon iz bečke nadbiskupije.

Hodočasnici iz Austrije u Međugorju će ostati nekoliko dana gdje će svakodnevno sudjelovati na večernjem molitvenom programu na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova, posjetit će međugorska brda – brdo Križevac i Brdo ukazanja, ispovjediti se u ovoj ispovjedaonici svijeta, slušati brojna svjedočanstva, a tijekom hodočašća katehezu će im održati i mons. Aldo Cavalli, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje.

Tekst i foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne