Međugorje spremno za 30. Festival mladih

Rijeke hodočasnika posljednjih dana su u Međugorju. Deseci tisuća vjernika, stotine svećenika, milijuni ljudi uz izravni prijenos koji osigurava Informativni centar Mir Međugorje bit će od večeras na ovogodišnjem jubilarnom 30. Festivalu mladih u Međugorju. Za ovogodišnji Mladifest vlada i veliko zanimanje medija, a podsjećamo kako je danas u 17 sati i konferencija za medije na kojoj će o Mladifestu govoriti apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser i međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Na travnjaku pored crkve sv. Jakova već je postavljen i štand Radiopostaje Mir Međugorje. To je ujedno i novinarski štand, na kojem se može akreditirati i dobiti sve informacije za Mladifest, a postavljena je i mix-zona s logom i geslom ovogodišnjeg Mladifesta, gdje će novinari svakodnevno imati priliku za uzimanje izjava, a taj prostor hodočasnici iz cijelog svijeta već koriste kako bi se na njemu fotografirali, te tako prijateljima i rodbini dali do znanja da su sretno stigli u Međugorje.

Za to vrijeme, dok pristižu hodočasnici i novinari iz cijelog svijeta, naši vrijedni tehničari trude se da večeras, do početka Mladifesta, sve bude spremno na vanjskom oltaru gdje će u 19 sati svetu misu predslaviti kardinal Angelo De Donatis, Papin vikar Rimske biskupije. Svećenici još od prijepodnevnih sati ispovijedaju oko međugorske crkve na brojnim jezicima.

Prijevod događanja s Festivala mladih prevodit će se na 17 jezika, a vrijedni tehničari Informativnog centra Mir Međugorje brinu se kako bi sve to funkcioniralo. Ove godine uz radio i web portal po prvi put ćemo s vama biti uživo i videom. Putem facebooka cijeli program ovogodišnjeg Festivala mladih moći ćete pratiti i na taj način, tako da smo ove godine za milijunski auditorij dostupni na svim medijskim platformama.

Veliki međunarodni zbor i orkestar sa stotinjak glazbenika već su odradili posljednje probe, međugorska Franjevačka mladež i volonteri spremni su za iscrpljujući, ali i blagoslovljeni, rad sljedećih nekoliko dana, a u Međugorje su stigli hodočasnici iz svih krajeva svijeta.

Ovdje je već veliki broj hodočasnika iz: Kariba, Filipina, Francuske, Portugala, Rusije, Ukrajine, Moldavije, Rumunjske, Lihtenštajna, Kanade, Paname, Kine, Italije, Francuske, Njemačke, Libanona, Švicarske, Meksika, Vijetnama, Južnoafričke  Republike, Poljske, Rumunjske, Irske, SAD-a, Austrije, Svete zemlje, Koreje, Meksika, Španjolske, Trinidada i Tobaga, Engleske, Šri Lanke, Hong Konga, Ukrajine, Nizozemske, Brazila i Češke.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne