U Dompesovoj pučkoj kuhinji danas pripremljen i odnesen 10.000. obrok

Dompes (Studentski dom, pučka kuhinja i centar za dijalog) je projekt hercegovačkih franjevaca za pomoć studentima slabijeg imovinskog stanja iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Europe. Uz pomoć brojnih donatora, izgradnja je započeta 2015. godine i još uvijek traje. Zgrada se nalazi u blizini franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla u Mostaru. Ovim projektom nastoji se olakšati roditeljima i  studentima financiranje studiranja u Mostaru. Prvi korisnici, odnosno studenti su ušli u dom 2017. godine i njihov broj raste iz godine u godinu. Danas ih je u domu 60. Pučka kuhinja, otvorena je 2017. godine i radi na principu dostave hrane onima kojima je to najpotrebnije.

U Dompesu je danas pripremljen i odnesen 10.000. obrok najpotrebnijima. Kuhinju u Dompesu blagoslovio je apostolski nuncij nadbiskup Luigi Pezzuto 5. rujna 2017. Od tada se pripremaju i nose objedi najpotrebnijima. Tijekom korone svaki radni dan se pripremi i odnese do 20 objeda.

„Desetak obitelji pomažemo u hrani jer oni mogu pripremiti objede u kući. Obroke nose postulatni, volonteri i djelatnici Campanilea. Zahvalni smo Bogu, darovateljima, onima koji pripreme i nose objede u obitelji“, kazao je fra Iko Skoko, voditelj Dompesa za naš radio. Do sada je završeno 95 posto projekta i u projektu je sudjelovalo 7.000 darovatelja.

„Ove godine primili smo 60 studenata od Zadra do Orašja. Svake godine pomalo povećavamo broj studenta“ kazao je fra Iko i naglasio kako je uvjeren da Dompes može biti samoodrživ. Razgovor s fra Ikom Skokom poslušajte u audioprilogu.

Vedrana Vidović

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne