5.4 C
Međugorje
31.01.2323.

Besplatni mamografski pregledi kroz projekt ‘Nisi sama – Učini prvi korak!’

Znate li kako u Europi svakih šest minuta jedna žena umre od raka dojke, a svake dvije minute jedna žena oboli? Znate li kako ovaj tumor sve češće zahvaća žene mlađe životne dobi, čak mlađe od 30 godina! Znate li kako smrtnost od raka dojke možemo smanjiti jedino redovitim pregledima? Znate li kako je ovaj tumor u 90% slučajeva izlječiv ako ga otkrijemo na vrijeme? Ova pitanja stoje na početku kampanje Nisi sama – Učini prvi korak koju organizira radiopostaja Mir Međugorje sa suradnicima dr. Ingom Marijanović i Poliklinikom Vitalis Mostar.

Listopad je mjesec posvećen podizanju svijesti u javnosti o raku dojke. To je jedna od prilika da naglasimo važnost prevencije i njezine mogućnosti jer ukoliko se rak dojke na vrijeme otkrije mogućnost njegova izlječenja veća je od 90 posto. Radiopostaja Mir Međugorje od svog utemeljenja brine o čovjeku, o njegovom duhovnom rastu ali i o fizičkom zdravlju i upravo zato će kroz deseti mjesec realizirati kampanju Nisi sama – Učini prvi korak.

Riječ je o nizu aktivnosti koje će se provodili u srednjim školama u Hercegovini kao što su edukativna predavanja, upute o samopregledu, izrada informativnih brošura, a sve u cilju podizanja svijesti o važnosti prevencije raka dojke. Ideja je potaknuti mlade djevojke da već od tinejdžerske dobi vrše samopreglede, da razgovaraju o ovom problemu sa svojim majkama i bakama i da preduhitre bilo kakvu naznaku ove zloćudne bolesti.

Osim podizanja svijesti kod srednjoškolki i njihovih bližnjih, ideja je kroz radijski program, prateći aktivnosti u školama informirati sve slušateljice u široj zajednici o nužnosti prevencije. Osim o informacijama kako je potrebno na vrijeme započeti brigu o svom zdravlju kroz spomenuti projekt želimo u što većoj mjeri pomoći onima koji su već oboljeli.  

Kao dodatni poticaj za brigu o vlastitom zdravlju Poliklinika Vitalis kroz program radiopostaje Mir Međugorje daruje besplatne mamografske preglede u svojim prostorijama.

Svjesni važnosti javnog govora o ovoj temi potičemo žene, mlađe i starije – odazovite se ovoj akciji, brinite o svom zdravlju jer ste nam važne!

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne