Biskup Palić blagoslovio božićne jaslice u Mostaru, a izradila ih djeca s downovim sindromom

Mons. dr. Petar Palić, biskup mostarsko – duvanjski i upravitelj trebinjsko-mrkanski blagoslovio je u Mostaru ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače božićne jaslice, koje su plod radionica koje je u suradnji s Udrugom za Down sindrom Mostar vodio akademski kipar Dalibor Nikolić, voditelj galerije Kraljice Katarine.

Biskupa je dočekao ravnatelj Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače Danijel Vidović, te je nakon gostovanja u programu radija Mostarska panorama posjetio galerijske prostore Kosače, gdje se susreo s Igorom Ledićem, predsjednikom udruge za Down sindrom Mostar i djecom koja sudjelovala na radionici.

Nakon što se upoznao s radom udruge, uslijedio je blagoslov božićnih jaslica na Trgu.

Mons. Palić blagoslovio je jaslice koje su u Mostaru izradili štićenici Udruge za Down sindrom FOTO: RTVHB

Na Rondou su prije tjedan dana postavljene posebne jaslice, koje se uvelike razlikuju od prošlogodišnjih jaslica u Mostaru, ali i od jaslica u drugim gradovima, jer su ih radili štićenici Udruge za Down sindrom iz Mostara.

Vrijedni polaznici likovnih radionica koje vode akademski kipar Dalibor Nikolić sami su lijepili i rezali likove Marije, Josipa, malenog Isusa, pastira, kraljeva i životinja.

Udruga za Down sindrom Mostar organizira događaj “U susret Božiću”, kulturnu manifestaciju s kojom žele pokazati da djeca i mladi s Down sindromom mogu obogatiti kulturni sadržaj u Gradu Mostaru. Organiziraju izradu jaslica za Grad Mostar te izložbu radova s likovne radionice djece i mladih s Down sindromom, kao i humanitarnu izložbu djela nastalih u Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru u Širokom Brijegu.

Sama izložba imat će prodajni karakter dok će sredstva prikupljena tijekom trajanja izložbe biti usmjerena na nastavak terapija rane intervencije, logopedskih i edukacijsko-rehabilitacijskih terapija za djecu i mlade s sindromom Down koje ova Udruga uspijeva organizirati u kontinuitetu već četiri godine.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne