300 mladih na Mladifestu u Radencima u Sloveniji – Život obilježen Božjom ljubavlju

Župu sv. Ćirila i Metoda u Radencima u subotu, 26. kolovoza posjetilo je 300 mladih iz cijele Slovenije. U Radencima je, pod geslom ”S tobom Majko Marijo” održan treći po redu Festival mladih u organizaciji mladih Murskosobotske biskupije po uzoru na međugorski Mladifest. Manifestacija je započela u 10 sati, a završila u večernjim satima molitvom krunice, svetom misom, procesijom, klanjanjem i koncertom, objavljeno je na web stranici Druzina.si.

Dnevni program sastojao se od kateheza i svjedočanstava gostiju. Mladima u Radencima pridružili su se međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić, s. Ana Šuštar, Mateja Količ, Polona i Tadej Stegu te Jana i Leon Kuzma. Svjedočeći obogatili su mlade svojim osobnim iskustvima i pokazali im put koji im i Bog pokazuje.

Festival je nastavljen u 18 sati molitvom krunice prije svete mise. Mladima je bila dostupna i mogućnost svete ispovijedi. Misno slavlje predvodio je murskosoboški biskup mons. dr. Peter Štumpf, uz koncelebraciju međugorskog župnika fra Zvonimira Pavičića, svećenik Aljaža Baaš, Štefana Krampača, Simona Štihaca, radenskog župnika Roberta Bresta i trajnog đakona iz Celja Jože Prislana.

„Na Mladifestu mladi imaju priliku upoznati sebe, jedni druge i Boga. Želimo da dugoročni učinak Mladifesta bude da život mladih od svega što svijet nudi bude najviše obilježen Božjom ljubavlju“, rekla je suorganizatorica ovog Mladifesta Petra Vinčec.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne