Biskupi BK BiH susreli papu Franju u sklopu posjeta „ad limina Apostolorum”

Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine imali su danas susret s Papom u Vatikanu u sklopu njihovog službenog pohoda Svetom Ocu i tijelima Rimske kurije.

Kako je rekao za Vatikanske medije nakon audijencije predsjednik Biskupske konferencije BiH vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić, s Papom su bili gotovo sat i pol.

„Svetog Oca su zanimale sve teme koje je moguće u tih sat i pol vremena na vrlo skraćen način predstaviti, počevši od radosti naše Crkve i našega naviještanja, pastoralnoga djelovanja do društvenih pitanja i društvenih okolnosti, unutarcrkvenih pitanja kao što je organiziranje svakodnevnoga dušobrižništva u našim župama, organiziranje obrazovanja budućih svećenika, organiziranje rada naših nastavnika vjeronauka u školama, katehista uopće, tako da smo izišli s toga susreta vrlo zadovoljni, imali smo dojam da je on također vrlo zadovoljan“, poručio je nadbiskup.

Audijencija je prošla „u prijateljskom raspoloženju“ te u opuštenoj atmosferi, iako je bio ozbiljan razgovor, napomenuo je mons. Vukšić.

Svoj pohod „ad limina Apostolorum“ bosanskohercegovački biskupi započeli su 3. svibnja, a u Rimu borave do 8. svibnja. Sveukupno je 16 adresa koje će biskupi posjetiti do kraja svoga pohoda.

Ovih dana biskupi slave mise u rimskim bazilikama, a sinoć je vrhbosanski nadbiskup Vukšić predvodio misno slavlje u hrvatskoj crkvi sv. Jeronima.

Večeras, 6. svibnja u 18:00 sati biskupi će slaviti Svetu misu u Bazilici sv. Pavla izvan zidina. Misno slavlje predvodit će i propovijedati mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski.

Sutra, 7. svibnja u 7:00 sati biskupi će slaviti Svetu misu u Bazilici Svete Marije Velike. Misno slavlje predvodit će i propovijedati biskup banjolučki mons. Željko Majić.

U srijedu, 8. svibnja u 7:30 sati biskupi će slaviti Svetu misu u Bazilici sv. Ivana Lateranskog. Misno slavlje predvodit će i propovijedati pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne