Čestitke novoimenovanom kotorskom biskupu Mladenu Vukšiću

Čestitka provincijala fra Joze Grbeša

Povodom imenovanja člana Hercegovačke franjevačke provincije fra Mladena Vukšića novim kotorskim biskupom svoju čestitku uputio je i provincijal Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije fra Jozo Grbeš. Njegovu čestitku donosimo u cijelosti:

“Sveti Otac, papa Franjo izabrao je našega brata fra Mladena Vukšića u red biskupstva imenujući ga biskupom kotorskim. Čestitamo fra Mladenu na prihvaćanju ove odgovorne službe naše Crkve. Naša srdačna zahvalnost Svetom Ocu što je iskazao čast našoj časnoj Provinciji imenovavši našega člana biskupom. Vjerujemo da je i ovo znak milosnih i blaženih vremena u životu naše Provincije. Svako imenovanje je i priznanje kako života brata koji postaje biskupom tako i Provincije iz koje dolazi. Neka naša zahvalnost bude i naša molitva kako bismo uvijek ostali manja braća živeći radosno Evanđelje Kristovo.

Dok fra Mladenu čestitamo i zahvaljujemo za sve godine služenja braći i puku Božjem u različitim službama i mjestima, molimo svu braću da ga se sjete u svojim molitvama i slavljima euharistije u ovoj odgovornoj službi pastira kotorske biskupije.

Fra Jozo Grbeš


Čestitka nadbiskupa Tome Vukšića

Nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić uputio je u četvrtak, 12. rujna 2024. čestitku novoimenovanom kotorskom biskupu fra Mladenu Vukšiću koju prenosimo u cijelosti:

Poštovani Mladene!

U povodu radosne vijesti da Te je papa Franjo imenovao novim biskupom drevne Kotorske biskupije, u ime svećenika, redovnika, redovnica i svih ostalih Kristovih vjernika Vrhbosanske nadbiskupije, i naravno u svoje ime, najsrdačnije Ti čestitam na velikom povjerenju koje Ti je Crkva iskazala ovim imenovanjem.

Radujemo se s Tobom i s cijelom župnom zajednicom u Posušju u kojoj si do sada vrlo uspješno služio kao dušobrižnik.

Zajedno sa svima njima molim dragoga Boga da, po zagovoru svetog Tripuna, nebeskoga zaštitnika Kotorske biskupije, blagoslovi također Tvoje buduće služenje Crkvi Kristovoj i dijelu naroda Božjega koji Ti biva povjeren.

Neka sve bude s blagoslovom Boga svemogućega, na njegovu slavu i na duhovnu korist svima.

Don Tomo Vukšić, nadbiskup


 

Čestitka biskupa Željka Majića

Banjolučki biskup Željko Majić uputio je u četvrtak, 12. rujna čestitku novoimenovanom kotorskom biskupu fra Mladenu Vukšiću koju prenosimo u cijelosti.

Poštovani i dragi fra Mladene, novoimenovani kotorski biskupe!

S radošću sam primio vijest da Te je Sveti Otac, papa Franjo, imenovao pastirom drevne Kotorske biskupije.

Dobro mi je poznata Tvoja svećenička i redovnička duhovnost, jasnoća i sadržajnost propovijedanja i naučavanja. Stoga se radujem i s Crkvom u Kotoru što će u Tebi dobiti Bogu vjernoga, Crkvi odanoga i Božjem narodu predana pastira.

Dok Ti osobno, te uime svećenika, redovnika, redovnica i vjernika Banjolučke biskupije, čestitam na povjerenju koje Ti je iskazao Sveti Otac, u isto vrijeme sjedinjujem se s Tobom u molitvi da dobri Bog, po zagovoru sv. Tripuna, zaštitnika Kotorske biskupije, te sv. Leopolda Bogdana Mandića, bl. Gracija iz Mula i bl. Ozane Kotorske, blagoslovi Tvoje poslanje i udijeli Ti potrebite milosti u odgovornoj pastirskoj službi.

Bilo sve na veću slavu Božju i duhovnu korist povjerenoj Ti mjesnoj Crkvi kotorskoj.

+Željko Majić, biskup banjolučki

 

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne