FOTO: S. Kata Karadža iz Ugande: Na pozive da osnujemo misiju odgovorili smo pozitivno

S. Kata Karadža školska sestra franjevka Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina je misionarka u Ugandi. S. Kata je kao provincijska predstojnica prije pet godina dopratila misionarke u Ugandu i ostala s njima tri mjeseca da bi im se za stalno pridružila početkom 2022., nakon završetka službe provincijske predstojnice.

”Svim slušateljima Radiopostaje Mir Međugorje želim sretan i blagoslovljen Uskrs i radosne ove uskrsne svete dane. Školske sestre franjevke Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina osnovale su svoju misijsku zajednicu prije pet godina. Zajednicu čine četiri sestre, tri sestre Bosansko-hrvatske provincije, s. Ivka Lučić, s.Elizabeta Žuljević, s.Kata Karadža i jedna sestra Mariborske provincije koja nam se pridružila s.Urša Marinčić”, kazala je s. Kata Karadža koja nam se javila iz Ugande.

S. Kata Karadža, ŠSF, primila misijski križ, a na Svijećnicu odlazi u Ugandu

S. Kata Karadža se kao provincijska predstojnica svesrdno zalagala i trudila kako bi zaživjela nova misijska zajednica na afričkom tlu.

”Poticaj za osnivanje misijske zajednice bila je želja da učinimo jedan novi iskorak o 75. obljetnici osnutka naše Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina. Zatim je bio poziv dugogodišnjeg misionara fra Ivice Perića i poziv tadašnjeg nadbiskupa iz nadbiskupije u kojoj smo danas. Na te pozive odlučili smo odgovoriti pozitivno. Ja kao tadašnja provincijska predstojnica zajedno sa svojim savjetnicama i drugim sestrama nastojala sam da se ta želja i poticaj ostvare. I doista sam Bogu zahvalna da smo se odvažile na ovaj iskorak i sretna sam zbog toga. Osjećam da sam za to djelo bila oruđe u Božjim rukama”, kazala je s. Kata.

Djelovanje sestara je ispunjeno pomaganjem i brigom za najpotrebitije. Vlada siromaštvo i skromni uvjeti za život ali i velika radost. S. Kata nam je poslala i nekoliko fotografija, a više poslušajte u audiozapisu.

Dragana Pavlović

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne