Za vikend se održava VII. Sabor Frame Hercegovine, predstavljamo himnu

VII. Sabor Frame Hercegovina održat će se od petka 31. svibnja do nedjelje 2. lipnja 2024. godine na Humcu. Oko 600 framaša iz cijele Hercegovine sudjelovat će na ovom događaju. Pojedine točke programa su: sv. misa u 17 sati koju će predslaviti provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš, zatim slijedi predstavljanje frama te zabavna večer; u subotu u 9:30 bit će prigodno predavanje, sv. misa je u 19 sati na vanjskom oltaru, u 21:30 koncert. Sabor će završiti u nedjelju sv. misom u 11 sati.

Framaši Frame Hercegovina pripremaju se za ovaj događaj, snimljena je i prigodna himna „Neka mi bude po tvojoj riječi“ u Studiju 3 naše Radiopostaje, koja je objavljena ovih dana. Gosti našega programa bili su fra Zvonimir Pavičić, međugorski župnik i voditelj zbora Frame Hercegovina te Matea Ostojić, područna predsjednica Frame Hercegovina.

„Ove godine je sabor Frame na Humcu, i obično se uvijek za sabor napiše neka himna koja će biti misao vodilja i koja će usmjeravati framaše da razmišljaju o geslu, koje se uvijek dadne za određeni sabor Frame. Ove godine je geslo: „Neka mi bude po tvojoj riječi“. Zamolili su fra Ivana Hrkaća i mene da napravimo himnu. Fra Ivan je napisao tekst, ja sam je uglazbio. Budući da sam voditelj zbora Frame Hercegovina, nekako im je bilo lako to sve nama predati. Nas dvojica smo to zajedno napravili, Leo Škaro iz Splita je radio aranžman“, kazao je fra Zvonimir, a Matea kaže da zbor Frame Hercegovina povezuje sve framaše u Hercegovini.

„Sami sabor Frame Hercegovina je vrhunac svega toga, ali zbor je jedna lijepa prilika da se mi svi zbližimo, družimo, iskoristimo taj talent koji nam je darovan, jer ako ostavimo talent za sebe, onda ništa nismo postigli. Zadnji sabor je održan 2018. u Tomislavgradu. Inače se svake druge godine održavao, ali je došla pandemija koronavirusa, bila je stanka. Ove godine nam je izazov to organizirati, Bogu hvala imamo više od 600 prijava“, kazala je Matea Ostojić, područna predsjednica Frame Hercegovina. Više donosimo u audiozapisu.

Dragana Pavlović

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne