Biskup Petar Palić dobio bh. državljanstvo

Na prijedlog Ministarstva civilnih poslova BiH, Vijeće ministara BiH na svojoj je 27. sjednici donijelo odluku kojom se biskupu Petru Paliću dodjeljuje državljanstvo Bosne i Hercegovine.

Mons. Palić rođen je 3. srpnja 1972. u Prištini, a školovao se u Skopju i Subotici te Zagrebu. Za svećenika Dubrovačke biskupije zaređen je 1. lipnja 1996. Od 2017. bio je generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije, a papa Franjo imenovao ga je hvarskim biskupom 9. ožujka 2018.

Na čelu Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije naslijedio je mons. Ratka Perića 11. srpnja 2020. te postao članom Biskupske konferencije BiH.

Kako pravno ne bi bio tretiran kao strani državljanin na privremenom radu, bilo je potrebno da stekne državljanstvo BiH, što je odlukom Vijeća ministara BiH i učinjeno. Odluka će također biti objavljena u Službenom glasniku BiH, izvijestio je mrežni portal Katoličkog tjednika – Nedjelja.ba.

Čestitka mostarskom gradonačelniku

Biskup Petar Palić čestitao je na izboru novom gradonačelniku Mostara Mariju Kordiću.

„Koristim prigodu u svoje ime i uime svih vjernika katolika grada Mostara, koji je ujedno sjedište Mostarsko-duvanjske biskupije i drugih njezinih ustanova i institucija, najsrdačnije Vam čestitati na izboru za gradonačelnika grada Mostara.

Svjedoci smo, nažalost, činjenice kako se posljednjih mjeseci i dana htjelo, iz ne znam kojih razloga, ponovno u javnosti stvoriti percepciju ovoga grada kao ‘grada-slučaja’. Ipak, želimo vjerovati da će svi kojima je povjerena briga za opće dobro i budućnost ovoga grada prihvatiti svoju odgovornost i brinuti se za opće interese, a zaboraviti vlastite. Uvjeren sam i nadam se da ćete svojom osobnošću i znanjem pridonijeti boljitku grada Mostara i svih njegovih stanovnika. U tom nastojanju pratit će Vas moja iskrena molitva i podrška“, napisao je biskup Palić.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne