Divin dan na Kedžari

I ove godine župa sv. Ilije Proroka iz Doljana organizira na Keždari, na Vran planini Divin dan koji će biti obilježen u nedjelju, 30. lipnja 2024. Rijetki su oni koji nisu čuli za legendu o Divi Grabovčevoj i koji nisu čuli za Kedžaru. Od davnina se hodočastilo na njen grob, a zadnjih četrdesetak godina za hodočašće na Divin grob izabrana je prva nedjelja po Petrovu, i taj dan je dobio ime Divin dan.

Fra Stjepan Pavličević, župnik župe sv. Ilije Proroka iz Doljana za program Radiopostaje Mir Međugorje je kazao kako veliki broj vjernika dolazi na Divin dan.

„Tko dođe na Divin grob i kada se susretne s tim mjestom ne može ostati ravnodušan, jednostavno može otići samo smislenijem, ljepšem, radosnijem životu. Oni koji su jedanput ovdje došli uglavnom kažu kako će se obvezno vratiti, tko jednom dođe na Divin grob, nešto ga zove da dođe opet, pozivam da i mi pođemo na Divin grob, da učvrstimo u sebi one vrijednosti koje su našu Divu krasile da molimo Boga da i nama da te čistoće, vjernosti, hrabrosti da nas učini jakima te vrijednosti živjeti u svom životu i vremenu”, kazao je fra Stjepan Pavličević.

Program obilježavanja Divinog dana

Subota, 29. lipnja 2024.

– svetu misu uoči Divina dana, na Kedžari, u 18 sati predslavi fra Mladen Vukšić, župnik u Posušju.

Nedjelja, 30. lipnja 2024.

– od 8 sati prigoda za svetu ispovijed
– u 11 sati svečano misno slavlje predslavi fra Damir Pavić, tajnik Provincije Bosne Srebrene.
– liturgijsko pjevanje predvodi etno skupina “Čuvarice” iz Rame
– Divin pozdrav govori Katarina Markešić

Dragana Pavlović

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne