Djeca s teškoćama u razvoju iz Širokog Brijega hodočastila u Međugorje

S proljetnim vremenom koje je stiglo, sve je više hodočasnika koji dolaze u Međugorje. Većina dolazi na više dana, dok često dođu i hodočasnici koji žive u blizini Međugorja, a koji dođu ovdje na nekoliko sati. Jedne takve smo susreli danas šetajući pored kipa Uskrsloga Isusa, a to su bili polaznici Prve osnovne škole u Širokom Brijegu, odjela za djecu s teškoćama u razvoju. S njima su bili i njihovi roditelji, učitelji i stručni suradnici. Došli su na poludnevno hodočašće u Međugorje, a započeli su ga svetom misom u Majčinom selu koju je predslavio fra Renato Galić. Nakon toga posjetili su grob fra Slavka Barbarića uz koji su molili, a pomolili se i u crkvi sv. Jakova i kod kipa Uskrsloga Isusa.

Kako nam je kazala Tina Zovko, defektologinja Prve osnovne škole, došli su ovdje u Međugorje puni zahvalnosti Gospi za sve milosti.

“Odlučili smo u Gospinom mjesecu svibnju upriličiti ovaj izlet učenika s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju. Ovaj odjel je jedini takav odjel u Širokom Brijegu. Presretni smo što nam je Bog darovao ovakav prekrasan i sunčan dan. Djeca su puna dojmova, a i mi odrasli uživamo u ovome”, kazao nam je Miro Naletilić, školski knjižničar Prve osnovne škole.

Posjet Međugorju završili su zajedničkim ručkom, a za kraj su nam kazali kako su ”djeca danas otkrila nešto novo u svom životu, a svaka nova promjena ambijenta za njih je obogaćujuća”.

Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne