Djelatnici i korisnici Udruge ‘Susret’ posjetili Radiopostaju Mir Međugorje

Danas, 13. veljače, na Svjetski dan radija naše radijske prostorije posjetili su djelatnici i korisnici Udruge ‘Susret’. Udruga ‘Susret’ je udruga roditelja i prijatelja djece s teškoćama u razvoju i invaliditetom iz Čitluka, a djeluju u sklopu Edukacijsko rehabilitacijskog centra Sv. Josip Radnik u Potpolju. U pratnji glavne urednice Radiopostaje Mir Međugorje Sanje Pehar koja im je uputila riječi dobrodošlice, te drugih djelatnika našega radija, obišli su prostorije te se upoznali s radom Radiopostaje Mir Međugorje i Informativnog centra Mir Međugorje. S velikim zanimanjem kročili su u naše radijske prostorije, te su postavljali bezbroj pitanja o djelovanju radija, a na kojima su im naši djelatnici radosna srca odgovarali. Saznali su mnoge zanimljivosti o radijskom novinarstvu, kako radio djeluje, kako nastaju snimanja naših brojnih emisija, koliko ljubav prema Gospi i Isusu ima veliku ulogu da bi bio i ostao radio koji ima dušu i koji poziva na mir. Na jedan dan članovi Udruge ušli su u naše uloge, sjeli na naše radijske stolice, stavili slušalice na uši i uživali u ovom za njih posebnom izletu. Nakon obilaska prostorija, u našem programu ugostili smo djelatnicu Petru Ostojić, te članove Udruge ‘Susret’ Marina Markotu i Luciju Ostojić.

“Trenutno s nama u radionici boravi dnevno oko deset do petnaest korisnika koji svaki dan dolaze od 8 do 15 sati i tu boravimo kroz razne radionice. Ujutro kada dođu popiju kavu, te zatim idemo u radionicu, obilježavamo svjetske dane, kao što je danas Svjetski dan radija. Jučer smo bili u svetištu u Vepricu, pošto je u subotu bila Gospa Lurdska i svake godine idemo tamo, radimo prigodne čestitke, pozivnice za vjenčanja, zahvalnice za pričesti, krizme, a sada smo u Centru osposobili radionicu i tu pravimo suvenire, krunice, slike na kamenu, magnete i slično. Senzorni park koji se otvorio prije par mjeseci puno pomaže, sada je hladnije vrijeme, ali će sigurno na proljeće i ljeto poslužiti”, kazala je Petra Ostojić, a svoje dojmove o dolasku u naše radijske prostorije podijelio je Marin Markota, član Udruge ‘Susret’.

“Prvi put sam na radiju, nisam nikada dolazio. Vidio sam kompjutere, miksetu, prostorije gdje se snima, gdje se uređuje zvuk, gdje se puštaju u program krunica i glazba. Svoje vrijeme u Udruzi provodimo tako što pravimo krunice, zahvalnice, slike na kamenu, a u tome nam pomažu Petra, Ivana, Matea, Matea Brekalo i tako. Jučer smo bili u Vepricu, bilo je dobro, ali i hladno. Tamo mi se najviše svidjela pećina s Gospinim kipom, tu smo i zapalili svijeće”, kazao je Marin, a Lucija je kazala kako joj se na radiju svidjelo sve što je vidjela.

“Volim slušati radio, a najviše pjesme Mate Bulića. U Centru su mi najbolji prijatelji David, Petra, Ivana, Matea i Patricija. Volim ići na izlete, svako jutro kada dođem upitam hoćemo li igdje danas ići”, kazala je Lucija. Nakon razgovora, druženje se nastavilo u radijskim prostorijama. Glavna urednica Sanja Pehar zatim je podijelila Gospine krunice svim djelatnicima i korisnicima Udruge, te im zahvalila što su nas posjetili, a što su nam još kazali dragi gosti možete poslušati u audiozapisu.

Tekst i foto: Mateo Ivanković

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne