FOTO: Drugi dan duhovne obnove u HKM Aargau

Radiopostaja Mir Međugorje ovog tjedna počela je novi projekt ”Evo majke moje i braće moje” (Mt 12, 49).

Želja nam je povezati se s našim slušateljima, gledateljima i čitateljima kroz molitvu i ljubav prema Međugorju i domovini. Radiopostaja Mir dolazit će u vaše mjesto, vašu župu, misiju, razgovarati s vama, i putem naših radiovalova i YouTube kanala uživo prenositi svetu misu iz vaše župne crkve.

Projekt smo počeli u Švicarskoj, upoznajući Hrvatsku katoličku misiju Aargau u kojoj ovih dana boravi naša ekipa, a gdje smo od svih s oduševljenjem primljeni.

U ovoj misiji je duhovna obnova koju predvodi fra Sretan Ćurčić, a održava se u tri grada – Wettingenu u četvrtak, Aarauu u petak, a večeras će biti u Bad Zurzachu, gdje je i Zavjetno hodočašće ove misije svetoj Vereni. Povodom Dana misije slavit će i misa u Suhru u nedjelju u podne, a predslavit će je fra Sretan Ćurčić. Tema druge večere duhovne obnove koju je predvodio bila je zavist i oholost. Kazao je kako nije lako okrenuti ploču i krenuti drugim putem kada su zavist i oholost u pitanju.

”Nitko nije imun od ovoga, a o tome čitamo i na prvim stranicama Biblije kada brat ubija brata”, kazao je fra Sretan i dodao kako su meta ovih napasti upravo ljudi koji žele živjeti svoj život, koji žele živjeti dobro, koji se trude oko dobra…”, kazao je fra Sretan, koji je nakon nagovora slavio svetu misu, a potom i predvodio klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu, a sve je počelo molitvom krunice.

”Ma šta jesam li se u ičemu prepoznala? U svemu sam se prepoznala”, kroz smijeh nam je kazala Mara Ivanišević iz Šibenika.

”Prekrasno je bilo. Malo rečeno, ali puno za shvatiti. Aktivna sam na duhovnim obnovama, molitvi… Gdje se mogu dati tu se dajem. U Švicarskoj sam bila prije rata pa smo se opet vratili nakon dvije godine rata i sljedeće godine imamo u planu vratiti se u domovinu. Sve pripadnike starije generacije srce vuče povratku u domovinu, dok je kod mlađih generacija to malo teže”, kazala nam je Mara ponosna jer se i njezina kćer želi vratiti u domovinu, a naglašava kako je bilo teško dijete odgojiti da i u Švicarskoj bude Hrvat i voli svoj jezik, običaje…

”Uvijek smo tu na duhovnim obnovama, redovito sudjelujemo u programima misije, svako ljeto idemo u Međugorje”, kazala nam je Ivanka Mikulić iz Travnika, koja je u Švicarsku došla kao dijete osamdesetih kada je imala samo tri godine.

”Ovo večeras bilo je super. Lijepo sam ovo doživio. Hvala fra Niki i svećenicima u misiji, koji nam dosta toga organiziraju kako bismo se mogli družiti, ići na misu…”, kazao nam je Tomo Grganović, koji je u Švicarsku došao prije dvadesetak godine iz Guče Gore kod Travnika.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne