Josip Ćulumović ide ‘Putem srca’ do kuće Oca našega gdje vlada mir

‘’Isuse, kada me pritisnu križevi ove Golgote, ne dopusti mi da zaboravim tajnu ljubavi uskrsle, jer živim od spoznaje kako silno ljubiš sve ljude, jer samo Ti jačaš naše korake, vječnom snagom Riječi svoje’’, riječi su iz pjesme ‘’Putem srca’’ koju nam donosi izvođač duhovne glazbe kantautor Josip Ćulumović.

On je prije sedam godina snimio svoju prvu studijsku pjesmu “Oživi nas sad”, koju je izveo na Festivalu duhovne glazbe “Hvalospjev ljubavi” u Varaždinu. Od tada je snimio još 12 studijskih pjesama, a Josip se sprema objediniti ih na svom prvom samostalnom albumu duhovne glazbe.

‘’Tekst pjesme ‚‘Putem srca‘‘ stajao je 27 godina i ja sam dobio priliku da je otpjevam. A moj prijatelj s kojim rado sviram duhovne obnove, klanjanja, Zvonko Palić Jonathan mi je ponudio da otpjevam tu pjesmu. Ona je zaživjela i u obliku video spota‘‘, kazao je Josip, te je dodao: ‘’Zvonko mi je kazao kako mu je pjesma jako draga i da imam još četiri pjesme koje je spremao za svoj album, međutim dobio je nadahnuće da ih daruje meni i da te pjesme otpjevam’’.

Uz spomenutog Zvonku Palića Jonathana koji je autor glazbe i testa, aranžman je uradio Ivan Škunca, a prateći vokal bila je Kornelija Palić Papafava. Scenarij, snimanje i montažu video spota radio je Kristijan Jalšić.

Josip dodaje kako još ima pripremljenih pjesama, no one će biti objavljivane u idućem razdoblju, malo po malo. Pitali smo ga i o iskustvu Međugorje, ‚‘Međugorje je jedno jako bitno mjesto u mome životu. Roditelji moje supruge Maje su iz Hercegovine, a moja Maja je izrazila silnu želju da dođemo skoro u Međugorje jer već dvije godine nismo uspjeli doći zbog svih događanja oko pandemije. Ako Bog dadne i Majka Marija mi ćemo ovoga ljeta doći u Međugorje. Tamo imamo mnogo prijatelja, nekako to je sličan mentalitet Hercegovački i Lički, tako se divno osjećam. Svakome preporučujem, tko god ima neke životne poteškoće da dođe u Međugorje, neka dođe, neka se pomoli i tu će vjerujem kao i mnogi drugi dobiti rješenje za svoje probleme.’’

Detaljnije poslušajte u audiozapisu u razgovoru snimljenom za emisiju ‘’Popsacro Val’’, a pogledajte i videospot pjesme ‘’Putem srca’’.

Dragan Soldo

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne