Marin Šego večeras se vraća na gol: Mi smo Hrvatska! Nikoga se ne bojimo!

Uoči dvoboja s Katarom na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar odlučio se na još jednu promjenu u sastavu, treću od početka natjecanja.

U zapisnik za utakmicu s Katarom ušao je će vratar Marin Šego, umjesto Mate Šunjića koji ostaje s reprezentacijom u Egiptu te je i dalje na raspolaganju izborniku.

Marin Šego je doputovao s reprezentacijom u Egipat i tijekom boravka reprezentacije u Aleksandriji trenirao je po posebnom programu. Hrvatska liječnička služba i sam vratar učinili su sve da što prije odjene najdraži dres i spreman je za nastup na svjetskoj smotri, što je potvrdio i u današnjem javljanju za Sportske minute iz Egipta.

”Već neko vrijeme raspravljali smo kad ću se vratiti u utakmice. Stvari se dobro odvijaju. Nemam više problema s ozljedama. Što se fizičke spreme tiče, spreman sam, ali što se natjecateljskog dijela tiče o tome ne mogu govoriti jer sam zadnju utakmicu odigrao prije mjesec dana, ali spreman sam”, kazao nam je Šego kojega raduje i dobra forma njegovog kolege na vratima Ivana Pešića, koji je nakon Angole bio igrač utakmice, a igrači su se oporavili nakon šokantnog otvaranja s Japanom.

”Sigurno da smo očekivali pobjedu, a gubili smo u nekim situacijama čak i sa 6-7 golova razlike što je previše, ali Japan je dobro posložen. Imaju jednog od najboljih trenera na svijetu, koji zna i taktiku, i dobro organizirati ekipu. Kad gledamo i utakmicu Japan – Katar da su golmani još nešto obranili možda bi otišla u korist Japana”, kazao nam je Šego, a ta utakmica možda neće ništa ni značiti kaubojima ako večeras pobjede Katar, a Angola Japan pa bi u tom slučaju Hrvatska prenijela maksimalna četiri boda, unatoč tom remiju na otvaranju SP-a.

”Mi večeras imamo utakmicu koja nam je jako važna za daljnji plasman. Katar je naš stari znanac. Napravili su dobru ekipu. Imaju dosta igrača koji nisu iz Katara, poput Šarića na golu, koji je jedan od najboljih vratara svijeta. Moramo biti jako oprezni i disciplinirani i mislim da možemo razveseliti naš narod. Mi smo Hrvatska. Nikoga se ne bojimo, svakoga poštujemo. Bolji smo bili od protivnika i u prve dvije utakmice, ali to nismo pokazali na terenu. Dosta je više tih priča i od prve minute moramo igrati onako kako igra hrvatska reprezentacija i nadamo se pobjedi večeras”, kazao je Šego, a utakmica Hrvatska – Katar je večeras u 18 sati. Japan i Angola igraju u 15 i 30.

Večeras još igraju u skupini D Danska i Argentina koje se bore za prvo mjesto te Bahrein i Kongo koji su bez bodova i bore se za drugi krug. Hrvatska se križa s ovom skupinom u drugoj fazi natjecanja.

U skupini A igraju: Njemačka i Mađarska, dok je susret Urugvaja i Zelenortskih otoka registriran 10:0 za Urugvaj zbog koronavirusa u redovima Zelenortskih otoka. U skupini B sastaju se: Španjolska – Tunis i Brazil – Poljska.

Cijeli razgovor, koji je s Marinom Šegom vodio Velimir Begić, poslušajte u audiozapisu.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne