Mario Fabris išao je vražjim putem, a sada dovodi hodočasnike u Međugorje

„Do 15. godine živio sam s Bogom, od 16., 17. pa do 50. u mom je životu bio „Crni“ dok je zadnjih 15-tak godina, od 50. godine, obraćenje je oblikovalo moj život“ posvjedočio je Mario Fabris, međugorski hodočasnik, privatni ugostitelj iz Funtane kod Poreča u emisiji „Susret“ Radiopostaje Mir Međugorje.

Fabris će spomenuti svoje velike grijehe i kazati kako je magija bila jedan od najvećih te naglasiti „nismo išli Božjim putem, nego vražjim i onda su počeli moji problemi. Bio sam nesretan, nezadovoljan, više tužan nego radostan iako smo imali veliku kuću, restoran… I kao što biva po đavoljim pravilima i zakonima – onda dođu bolesti. Danas vidim da me je Bog cijelo vrijeme spašavao i ljubio. Nizale su se teške bolesti. U jednoj teškoj, prije operacije nisam mogao spavati… A sin mi je rekao – Tata, samo ti Bog može pomoći. Sjetio sam se toga i odlučio je svaki dan tih 20 dana do operacije moliti 10 Očenaša, Zdravo Marija i Slava Ocu. To sam uvijek znao, od djetinjstva. Ali mi tada nije išlo. Na početku sam zastajao, nisam mogao moliti, nedostajale su riječi. Jedan bi Očenaš izmolio ili dva, ali dalje nisam mogao, nisam znao. Na crkvu Svetog Križa u Sigetu u Zgrebu i fra Smiljana Kožula uputila me naša kuharica.

Molili su za mene, fra Smiljan je položio ruke i molio se. Boravio sam u Zagrebu i nakon tih molitava počeo ponovno spavati, kao dijete. Slijedilo je hodočašće u Međugorje“, kazao je Mario.

Neizlječiva je bolest nestala, a Mario od toga dana najmanje jednom ili dva puta u godini dolazi u Međugorje i dovodi hodočasnike. Za hodočašća u studenom 2021. snimili smo razgovor, njegovo svjedočanstvo, na kraju kojega se dotaknuo i aktualne stvarnosti. Pri tome je spomenuo kako se problem treba rješavati na izborima.

„Trebaju nam moralni ljudi. Liberalizam je uništavanje vjere, obitelji, a kad nema vjere, obitelji, nema države, nema ništa. Jedini način su prvi izbori, nemojte gledati ime, stranku – nego gledajte čovjeka, je li moralan ili nije! Držite se skupa, vjerujete u Boga, molite Boga, birajte prave ljude“, zaključio je Mario Fabris te svima zaželio “puno blagoslova, jer gdje je blagoslov tu je ljubav”.

Višnja Spajić

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne