Predstavljamo pjesmu i spot ‘Sama ljubav si Ti’ Mile Boras

U emisiji o popularnoj duhovnoj glazbi ‘’Popsacro Val’’, koju možete pratiti srijedom navečer u našem programu, ugostili smo kantautoricu Milu Boras koja dolazi iz župe sv. Paškala – Vitina kod Ljubuškog.

Mila je inače studentica četvrte godine na Teološko-katehetskom institutu u Mostaru i objavila je pjesmu naziva ‘’Sama ljubav si Ti’’. Posvjedočila nam je o vjeri, duhovnosti, te stvaranju duhovne glazbe.

‘’Od malena sam zapravo u krugu Crkve. Bila sam prvo u malome zboru, pa onda u glazbenoj sekciji Frame Vitina, jedno vrijeme i u glazbenoj sekciji Frame Mostar budući da u tom gradu studiram, a sada sam u Velikom zboru sv. Paškala u Vitini’’, kazala nam je Mila.

Milu Boras ugostio je Dragan Soldo

Bilo nam je zanimljivo da je Mila studentica Teološko-katehetskom instituta. O tome zašto se odlučila na taj studij kaže, ‘’prvi poticaj se dogodio kad sam bila djevojčica. Župnik je tada bio fra Velimir Mandić. On je nekako posebno zračio Kristovim svjetlom, rekla bih da je tako privlačio Crkvi mlade i djecu. Uvijek smo se igrali oko crkve i družili se i s njim i s časnim sestrama koje su tada bile na župi. Vjerujem da je već tada zasađena ta prva ‘’klica’’ za otkrivanjem Boga.’’

Govoreći nam dalje o putu u duhovnoj glazbi ističe ‘’od malena sam se željela baviti glazbom. Samo sam tada imala ‘’iskrivljen’’ pogled na taj svijet. Jer imate taj svijet glazbe koji baš i nije nekada najbolji primjer i poticaj. Kako sam pak odrastala sazrijevala u vjeri, pjevala po zborovima, probudila se u meni želja da bih mogla početi i pisati. Sanjala sam o tome kako ću jednoga dana snimiti pjesmu i spot. I Bogu hvala ostvarilo se!’’

Pjesmu ‘’Sama ljubav si Ti’’, Mila je napisala zajedno s bratom, a aranžman je djelo Gabrijela Prusine. Video spot je djelo Ivana Ojdanića iz Zagreba. Spot je sniman u Mariji Bistrici i možete ga pogledati na YouTube – Mila Boras.

‘’Nije nam to bila prva lokacija za snimanje spota, ali smo dan prije snimanja saznali da nećemo moći snimati na mjestu koje je prvo bilo predviđeno. Ja sam već bila na putu i sve se moralo odraditi. Nekako je to ispalo i spontano da bude upravo Marija Bistrica. Snimatelj je uspio dogovoriti Mariju Bistricu. Nismo imali planirane kadrove ili viziju kako ćemo sve uraditi, više smo išli spontano, ali cilj je bio da se pokaže Božja ljubav o kojoj pjesma govori i kroz prijateljstvo. I nisam mogla nikoga boljega zamisliti u snimanju uz sebe nego svoju prijateljicu… Ona se zove Tereza Fofić, živi u Zagrebu i ona me je upoznala sa snimateljem, tako da je sve nastalo u druženju i iz zajedništva’’, posvjedočila nam je Mila Boras.

Mila dodaje dalje kako joj vjera daje snagu u životu, ‘’dok nisam otvorila srce Bogu i dok ga nisam sve više i više otkrivati, nekako sam se često osjećala praznom. I onda u jednome trenutnu života shvatila sam da je sva ta praznina zbog nečega što mi je nedostajalo, a to je bio Bog. Nadam se kako ću Ga tijekom studija još više upoznati, više još zavoljeti, i ako Bog da i prenositi budućim generacijama.’’

Govoreći o evangelizaciji kroz duhovnu glazbu Mila ističe ‘’to je jedan baš dobar vid evangelizacije. Prvenstveno što duhovna glazba proizlazi iz osjećaja osobe koja to piše. Smatram da osoba koja sluša tu glazbu, osjeća ispunjenje i sigurnost da ima oslonac koji je zapravo Bog.’’

O svojim planovima i željama dodaje kako ima još nekolio pjesama napisanih i nada se kako će ih uspjeti snimiti, a željela bi se okušati i u svjetovnim pjesmama, pa što Bog da, kaže Mila.

Miloj zahvaljujemo na gostovanju i želimo svako dobro u studiranju i ispitima koji uskoro dolaze, a također se nadamo novim pjesmama koje ćemo moći prezentirati u našem programu.

Tekst: Dragan Soldo
Foto: Mateo Ivaković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne