Tamburaški orkestar Misericordia sutra u Mostaru slavi desetljeće djelovanja

Tamburaški orkestar Misericordia ove godine proslavlja deset godina umjetničkog djelovanja. Zahvaljujući upornosti članova, postali su uspješni u svom radu, te su ostvarili brojna gostovanja u zemlji i inozemstvu. Unatoč amaterskom statusu orkestra, zahvaljujući radu i zajedništvu koje rado ističu, došli su do razine na kojoj sami mogu upriličiti cjelovečernji samostalni koncert, ispunjen raznovrsnim repertoarom, od klasične do zabavne, popularne glazbe. Tako će biti i na sutrašnjem koncertu u Mostaru. Zanimljiv i raznovrstan koncert pod nazivom ‘Večernji zvon’, a povodom deset godina umjetničkog djelovanja održat će se sutra, 21. travnja, u 19 sati u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosača.

”Mi smo ga i ovaj put nazvali Večernji zvon, jubilarni je to deseti Večernji zvon 2022. Ovaj put smo ga zamislili nešto drugačije kako bismo prikazali širok spektar djelovanja tambure. Kroz koncert ćemo prikazati neke skladbe umjetničke tamburaške glazbe pisane isključivo za veliki tamburaški orkestar, nekih obrada, do tamburaške glazbe koja prati folklor”, kazao je voditelj Tamburaškog orkestra Misericordia je profesor glazbe Damir Markota, najavivši kako će na koncertu nastupiti i pjevač duhovne glazbe Stijepo Gleđ Markos, a uz njega na ovom koncertu još sudjeluju: Monija Jarak Mikulić, Darija Ramljak, Andrej Sivrić, Nika Gadžić, ženska klapa Mir Međugorje, muška klapa Concordia Međugorje, dječji zbor Golubići mira, etno skupina HKUD-a Rodoč, vokalna skupina HKUD-a Didak Gradnići, Broćanski bećari…

 

Uoči sutrašnje obljetnice prof. Markota osvrnuo se i na desetogodišnje djelovanje ovoga orkestra i njegov početak.

”Tamburaški orkestar Misericordia nastao je na inicijativu međugorskog župnika fra Marinka Šakote. Predložio je da pokušamo napraviti orkestar i eto uspjeli smo. Djelujemo već deset godina. Veliki orkestar ima 20, a pomladak 12 članova. Veliki orkestar je jedinstven u BiH, jer je to jedini kompletan orkestar. Imamo sve instrumente koji trebaju biti u tamburaškom orkestru pa smo često u Slavoniji na koncertima tamburaških orkestara”, kazao je prof. Markota, ističući kako je ponosan na svoje svirače, članove orkestra.

Na kraju je dodao i kako je voditelj koncerta ”veliki promotor i ljubitelj tamburaške glazbe Branko Uvodić” te je pozvao sve da im se sutra (21. travnja 2022.) u 19 sati pridruže u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača. Ulaz je slobodan.

Detalje s dosadašnjih nastupa donosimo u fotogaleriji.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne