Udruga Josipove obitelji hodočastila u Međugorje

„Ne znam kako bi drukčije povezali našu Majku i našeg Poočima, nego upravo taj vikend i upravo Međugorje“ objasnila je Helena Marić, predsjednica udruge Josipove obitelji, razloge hodočašća u Međugorje uoči svetkovine sv. Josipa, više od 130 članova udruge koja pruža potporu obiteljima posvojitelja i udomitelja. Istaknula je zahvalnost izvrsnim domaćinima.

„Mi koji smo nazvani po prvom posvojitelju sv. Josipu, išli smo proslaviti našeg zaštitnika u Međugorje. Divimo se njegovom uzoru. Ne znam zašto nas je doveo svojoj zaručnici, ali znam da smo spojili njegov blagdan i majku Mariju te zapravo proslavili Sv. Obitelj. Nama kao obiteljima, izrazito je potreban taj dublji ponor u kojem želimo svojoj dječici poručiti koliko su ona vrijedna, važna i dragocjena u ozračju Božjeg djeteta. Zaista se osjećamo kao jedna obitelj i to je zajedništvo izrazito potrebno našoj djeci kao podrška i oslonac“ dodala je Ivona Šikman, dopredsjednica udruge Josipove obitelji, kojoj je ovo drugo zajedničko hodočašće u Međugorje.

Helena, koja je zajedno sa suprugom prije pet godina posvojila tri brata, danas uzrasta od prvoga do petog razreda, kaže: „Mi ne smatramo da smo učinili žrtvu. Nismo željeli ići na neke medicinske postupke, nego u postupak posvajanja. Pružili smo obitelj nekomu tko ju nije imao. Pokušavamo im pokazati koliko je vjera bitna u svakodnevnom životu i koliko može pomoći u svim teškim situacijama. Nadamo se da smo suradnici Gospini i želimo i dalje surađivati kako bi se ta djeca razviju u dobre ljude.“

U istoj emisiji, u povodu čestitke muškarcima za Dan očeva, koju je uputila udruga U ime obitelji, predsjednica udruge Željka Markić, naglasila je kako istraživanja potvrđuju „Kada je otac angažiran u odgoju svoje djece i kada on postavlja granice, što je jedna od bitnih uloga muškarca i oca u odgoju svoje djece, da su ta djeca uspješnija, sretnija i zadovoljnija. To je upravo suprotno onome kako se danas u svijetu i kod nas pokušava muškarca i oca prikazati marginalnim i nevažnim, sporednim, da je svejedno je li on prisutan u odgoju ili nije, a to nije svejedno.“

Emisiju obiteljskih tema Oaza života s navedenim sadržajima, koja je u programu Radiopostaje Mir Međugorje, četvrtkom od 16.15h, poslušajte na našem YouTube kanalu.

Višnja Spajić

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne