Kardinal Puljić: Osjećaj da si nevoljen je najtužniji, a Božić pokazuje čovjeku da je voljeno biće

Kako se pripremao za Božić, što je bit Božića neka su od pitanja koja smo postavili vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljiću, predsjedniku Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. Kardinal je uputio svoje pastirske riječi ohrabrenja današnjoj kršćanskoj obitelji, također nije zaboravio ni one u tuđini koji Božić dočekuju daleko od svoga rodnog kraja.

''Bog koji je Ljubav htio je doći čovjeku kroz obitelj i time je pokazao da je obitelj za Boga nešto sveto. I obitelj danas ne može biti sretna, ako u središtu nije Isus, kao u Svetoj obitelji. Svaka obitelj treba prihvatiti život s Bogom. Svaka obitelj je Crkva u malom, gnijezdo gdje se čovjek odgaja u vjeri, ljubavi…'', kazao je kardinal Puljić, te najavio priorete Crkve u BiH u idućem razdoblju.

''U ovoj sljedećoj godini očekujemo nove snage u krugovima biskupstva, očekujemo i nove poticaje u tom duhu. U Vrhbosanskoj nadbiskupiji nama je prioritet raditi upravo na tome kako smo i geslo dali za sinodu 'Sve obnoviti u Kristu'. Da se više žara pojavi u redovima pastorala, svećenika, redovnika, redovnica… Da na neki način obitelji budu hrabrije. Da ih se pripravi za bračni život, da hrabro ostanu vjerni u braku… Želimo u novoj godini stvarati zdravije ozračje uvezanosti, a sinoda će vjerujem pomoći da to i ostvarimo. Kao Crkva moramo hrabro biti svjedoci vjere u ovoj zemlji…'', kazao je kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski, a cijeli božićni intervju s kardinalom Vinkom Puljićem, kojeg donosi kolega Dragan Soldo poslušajte u audiozapisu.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne