Svjedočanstvo bračnog para Wilkes iz Australije – Molitva u Međugorju promijenila im je život

Danas smo u Međugorskim minutama emitirali svjedočanstvo Davida i Angeline Wilkes, bračnog para iz Australije. Angeline Wilkes prvi put u Međugorje dolazi 1995., a David u ovo mjesto molitve i mira dolazi dvije godine poslije, 1997. godine. Zanimljivo je da su 2023. počeli s organiziranjem hodočašća u Međugorje iz Australije.

Angeline je za program naše Radiopostaje kazala kako su njezini roditelji u Međugorje došli kad je ona imala 17 godina.

”Tada sam imala teške trenutke s jednim dečkom. Nisam dijelila te probleme puno s roditeljima. Prestala sam ići u crkvu, nisam išla nedjeljom na misu. Kad su se moji roditelji vratili iz Međugorja, bili su promijenjeni. Bila sam znatiželjna, gledala sam kako su postili, molili krunicu, palili svijeću svaku večer. Postili su srijedom i petkom. Živjeli su pet kamenčića Međugorja. Ono što je bilo najzanimljivije i najvažnije u njihovom obraćenju je bila ljubav u njihovom srcu, pogotovo kod mog oca koji je bio zatvoren. On se otvorio kao cvijet. Tada sam bila s dečkom koji je bio u drogi, oni mi nisu ništa o tome govorili. Razumjeli su da mi je teško bilo ga ostaviti. Oni su molili za mene. Imala sam jedan preokret u životu gdje mi je majka dala Isusovu sliku. Isus je plakao na toj slici. Pitala sam je zašto mi daje tu sliku. Nije mi dala neki odgovor, ali u meni se tada nešto promijenilo kad sam gledala oči Krista koje su bile pune ljubavi, ali i tuge. Tada sam se počela vraćati na svetu misu nedjeljom. Tada sam i prvi put otvorila srce Kristu. I Krist mi je pokazao tko je on stvarno i koliko me voli. I ona ljubav što sam mislila da imam od onog dečka, nije bila prava ljubav. I tek tada sam shvatila da ga mogu napustiti. I zaljubila sam se u Isusa”, kaže Angeline i dodaje da se jako zanimala za dolazak u Međugorje, jer je ono jako utjecalo na njene roditelje, a i David je svjedočio kako nije bio u vjeri. Sve to poslušajte u audiozapisu Međugorskih minuta.

Za prijevod zahvaljujemo Ankici Vučić, dopredsjednici Informativnog centra Mir Međugorje za englesko govorno područje u Americi.

Dragana Pavlović

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne