Djeca iz Dječjeg vrtića Čitluk s tetama hodočastili u Međugorje

Početkom Velikog tjedna 114 djece iz Dječjeg vrtića Čitluk zajedno sa svojim tetama odgajateljicama hodočastilo je u Međugorje gdje su se zajedno pomolili kod Gospina kipa ispred crkve sv. Jakova, kao i kod kipa Uskrsloga Isusa.

Kako nam je kazala Ankica Božić, ravnateljica Dječjeg vrtića Čitluk, u Međugorje su došle četiri skupine djece, a svaka skupina ima dvije odgajateljice.

„Osjetili smo potrebu kroz godinu zahvaliti se Gospi, te nam to uvijek padne u vrijeme korizme. Također i dragom Isusu da se zahvalimo za Njegovu pretrpljenu muku, za slobodu koju nam je dao. Mislim da je to nešto što svi možemo emotivno dobro doživjeti. Svaki naš dan, prije početka bile kakve aktivnosti, djeca izmole jedan desetak zahvale Gospi i Nebeskom Ocu, te bi uvijek pitali kad ćemo nekada otići s autobusom, jer ove nove generacije se izmjenjuju i svaka nova generacija zna da je prethodna išla i oni se tome raduju. Nedavno smo dobili obavijest da ćemo imati autobus za danas, bila je velika radost i veselje. Jutros je bila molitva kod Gospe ispred crkve. Djeca se jako raduju svakom dolasku u Međugorje, kako s roditeljima, tako i s odgojiteljima”, kazala nam je Ankica Božić.

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne