Frama i FSR i ove godine u Međugorju organiziraju humanitarnu uskrsnu tombolu

Frama i Franjevački svjetovni red iz Međugorja organiziraju humanitarnu korizmenu akciju kojom žele ojačati i obnoviti bratsku ljubav prema bližnjima, odnosno prema najpotrebnijima.

”Nakon što smo prošle godine započeli s ovom plemenitom akcijom ove godine se nadamo još kvalitetnijem uspjehu. U tome nam je naravno potrebna Vaša pomoć. Svatko od vas može sudjelovati na razne načine, bilo darivanjem određenog artikla iz vaše ponude, svaki dar je dobro došao do kupovine tombole na sam dan Uskrsa”, objavljeno je na facebook stranici Frame Međugorje.

U petak, 2. travnja 2022. međugorski framaši su na svom susretu imali i posebnog gosta predavača mons. Aldu Cavallija, apostolskog vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje.

”Bili smo počašćeni njegovim dolaskom. Susret smo započeli franjevačkom molitvom nakon koje je mons. Aldo započeo sa predavanjem. Pričao je o putu svetosti i poslanju koje svatko od nas ima. Na kraju predavanja uslijedio je blagoslov i zajednička fotografija”, objavili su međugorski framaši uz zahvalu mons. Cavalliju na dolasku.

Nedavno su članovi međugorske Frame i FSR-a posjetili Sinj. U crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske fra Antonio Mravak govorio im je o povijesti i 1715. godini, koja je bila ključna za obranu Sinja od neprijateljske vojske. Tu ih je dočekao i njihov framaš, sjemeništarac Ivan Vasilj. Nakon svete mise koju je predvodio duhovni asistent Frame Međugorje fra Renato Galić, krenuli su na tvrđavu, gdje su zajedno s FSR-om izmolili Križni put.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne