Hodočasnice iz Švicarske: ‘Međugorje je velika nada za svijet!’

U listopadu, Gospinom mjesecu, u Međugorju se nalaze brojni hodočasnici sa svih strana svijeta. Moleći i šetajući pored kipa Uskrsloga Isusa među mnoštvom hodočasnika susreli smo i troje hodočasnika koji su rođeni u Meksiku, Kongu i Kanadi, ali svi oni žive u Švicarskoj. Nakon što su završili molitvu otajstava svjetla Gospine krunice, s nama su s radošću podijelili svoje dojmove o Međugorju.

„Jako sam sretna što sam ovdje jer naša nebeska Majka je jako posebna, te vjerujem da me je pozvala da dođem ovdje. Nisam željela doći zbog ove cijele situacije u svijetu, zbog svega što se događa, ali evo, tu sam. Ovo je prvi put da sam došla Majci u Međugorje i osjećam se ovdje kao da sam u komadiću raja na zemlji. Hvala joj što me je pozvala”, kazala je Yania Marguerat iz Meksika, a jedna od hodočasnica s kojom smo razgovarali je i Theresa Mushiya, časna sestra misionarka svetoga Karla Boromejskog, inače rođena u Kongu, ali živi i djeluje u Švicarskoj.

„Ovaj posjet Međugorju nije bio u mom planu, ali vjerujem da je to veliki Gospin dar za mene što me pozvala. Jedan moj prijatelj pozvao me dva dana prije hodočašća želim li doći u Međugorje. Rekla sam mu da neću moći, jer je to jako skupo, ali on me je pitao ako mi se pomogne oko novca da li ću poći? Rekla sam mu da moram prvo vidjeti sa sestrom, jer živimo u zajednici. Sestra me pitala bi li to bio moj prvi odlazak u Međugorje, rekla sam joj da bi bio prvi, poslije toga ona je platila moj put, tako da sam sada tu. Vjerujem da me je Gospa pozvala da dođem, jako sam radosna zbog toga, zahvalna sam Gospi i Isusu na ovom daru što sam napokon došla u Međugorje”, govori sestra Theresa dodajući nam kako je „Međugorje prije svega jedna velika nada za svijet”, a za nju osobno znači mir, ”jer kada sam u Međugorju osjećam mir, samo mir. Veliki mir”.

Nancy Charlebois rođena je u Kanadi, a živi također u Švicarskoj, te je i ona s nama radosno podijelila svoje iskustvo Međugorja.

„Došla sam u Međugorje jer sam se htjela popeti na Brdo ukazanja. Željela sam odavno doći u Međugorje, posebno ovoga proljeća, ali zbog ove cijele situacije u svijetu nisam mogla. No, evo došla je prilika da mogu putovati bez cijepljenja, samo s testom, tako da sam došla. Došla sam u Međugorje da pripremim svoju dušu za Gospinu pobjedu u svijetu, jer vjerujem da će biti mir u svijetu. To znam. Gospa će pobijediti. Želim pripremiti svoju dušu i osnažiti svoju vjeru. Ovo je moj prvi put da sam došla u Međugorje i jako sam sretna zbog toga”, kazala je Nancy, koju smo s Yaniom i Theresom ostavile kod kipa Uskrsloga Isusa, gdje su nastavile moliti krunicu i tražiti svoj mir.

Tekst i foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne