23.2 C
Međugorje
13.06.2121.

KRALJICE MIRA HVALA: Pet dana pješačili iz Novog Travnika u Međugorje

Bližimo se 40. obljetnici Gospinih ukazanja u Međugorju. Svakoga dana naš ured Informacija bilježi sve veći broj hodočasnika iz raznih dijelova svijeta, koji dolaze avionima, autobusima, osobnim automobilima, no posebno je kada se na Majčin poziv odazovu hodočasnici koji Kraljici mira u Međugorje dođu pješice.

Upravo to je učinilo petero međugorskih hodočasnika, koji su pet dana iz Novog Travnika pješačili u Međugorje. Na sami dan povratka, nakon što su se spustili s brda Ukazanja i  nakon što su sudjelovali na jutarnjoj svetoj misi u 7 i 30, u župnoj crkvi sv. Jakova, posjetili su naše radijske prostorije, te u rubrici “Kraljice mira hvala” podijelili svoje iskustvo Međugorja.

Jedan od inicijatora ovoga hodočašća, Velimir Bugarin, kazao nam je, da je prije hodočašća u Međugorje, pješice hodočastio sv. Jakovu u Santiago de Compostelo, te je nakon toga iskustva odlučio pješice hodočastiti u Međugorje. Upravo zbog tog iskustva, ovu svoju rutu od Novog Travnika do Međugorja, naziva bosansko-hercegovačkim Caminom.

Velimir nam je objašnjavao što mu znači Međugorje te zašto se uvijek iznova vraća Majci.

Zato što pronalazim mir. To je mjesto gdje pronalazim mir, zadovoljstvo, kreativnost u svome radu. Prije par godina sam bio ovdje, u jednom jako teškom životnom trenutku. Jednostavno nakon mise, vratio sam se kao sasvim druga osoba i zato se rado vraćam u Međugorje”, kazao je Velimir Bugarin.

Po dolasku u Međugorje hodočasnike iz Novog Travnika dočekala je ekipa Radiopostaje Mir FOTO: Mateo Ivanković

Zajedno s Velimirom, iz Novoga Travnika u Međugorje, pješačio je i Dario Čonda, kojemu je ovo prvi dolazak u Međugorje.

“Prije nekoliko godina sam obećao da ću u Međugorje doći samo pješke i nikako drugačije. I ove godine se to ostvarilo, da smo se skupili i da smo krenuli. Dobro je sve prošlo, hvala Bogu. Svaku noć kad smo završavali jednu etapu, bilo je umora, žuljeva, ali ujutro kad se probudimo dobijemo novu energiju, novu snagu”, kazao je Čonda koji je na ovaj put krenuo s nakanom zahvaliti se Bogu.

Išao sam s nakanom da se zahvalim Bogu, na svim stvarima koje su mi se dogodile u životu i da na tom putu pronađem svoju snagu. Jutros kad smo bili na Podbrdu sami, osjetio sam neku toplinu, pustio sam suzu, a u toj tišini sam crpio novu snagu, novu energiju za neke nove početke. Bilo je bolje nego što sam očekivao”, kazao nam je dario Čonda otkrivajući nam na kraju razgovora da će potaknuti i ostale poznanike da dođu u Međugorje, te da će se ponovno vratiti, a sebi je obećao da će ponovno dovesti i svoju majku.

Andrija Šego

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne