Mise zornice iz Međugorja prenosit će se preko Radija Mir, YouTube kanala i Facebook stranice

U nedjelju 28. studenog je prva nedjelja Došašća. Tijekom Došašća u crkvi svetoga Jakova slavit će se  svete mise zornice u 6 sati ujutro svaki dan osim nedjelje.

”Kao i prošle godine neće biti svete mise u 7:30 već samo misa zornica na kojoj ćemo moliti i za pokojne za koje ste vi nakanili”, navedeno je iz župnog ureda Međugorje.

Mise zornice, kao i ranijih godina, izravno će prenositi Radiopostaja Mir Međugorje u svom programu, ali na svom YouTube kanalu.

Hrvatski katolički puk voli mise zornice i svugdje su crkve pune, a za one koji ne mogu doći tu je, kao i uvijek, našra Radiopostaja Mir te YouTube kanal i Facebook stranica.

Vrhbosanski nadbiskup metropolita kardinal Vinko Puljić i nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić poslali su poruku povodom nadolazećeg vremena došašća i početka nove liturgijske godine, a u njoj, uz život u ljubavi i božićnu ispovijed, vjenrike posebno pozivaju na sudjelovanje na misama zornicama.

”Posebno je zaživjela u narodu Božjemu spremnost uraniti i sudjelovati na sv. misi kroz došašće. Puno je simbolike u toj pobožnosti kojom se naznačuje također da valja nama iz mraka grijeha i svagdanjeg života ići u susret Svjetlu koje je obasjalo ljudska srca i njihove životne putove i otvorilo pogled prema najdražoj istini da smo voljena bića.

Htjeli bismo potaknuti i pozvati cijelu nadbiskupijsku zajednicu da slavljenjem Misa zornica uđe u ljudska srca svijest i duhovna potreba slaviti sv. misu svakog Dana Gospodnjeg”, stoji u poruci vrhbosanskih nadbiskupa kardinala Vinka Puljića i koadjutora Tome Vukšića.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne