FOTO: Mnoštvo hodočasnika na procesiji s Brda ukazanja do crkve sv. Jakova

Mnoštvo hodočasnika i danas na 40. obljetnicu Gospinih ukazanja bilo je u Međugorju. Mnogi od njih sudjelovali su i u procesiji s Brda ukazanja – kako je rekao fra Marinko Šakota ”od Gospina kipa, s mjesta prvih Gospinih ukazanja, s izvora” – do međugorske crkve sv. Jakova.

Hodočasnici iz Poljske, Ukrajine, Slovačke, Litve, Latvije, Francuske, SAD-a, Njemačke, Španjolske, Portugala, Brazila, Švicarske, Italije, Gvatemale, Austrije, Belgije, Mađarske, Vojvodine, Kolumbije, El Salvadora, Koreje, Argentine, Slovenije, Rumunjske, Irske, Češke, Hrvatske te Bosne i Hercegovine sudjelovali su molitvom i pjesmom Kraljici mira u ovom procesiji.

Fra Marinko je kazao kako je ova procesija od Gospinog kipa do crkve simbolika u kojoj  nas ”Gospa vodi Isusu”.

”Gospa u svemu što čini ovdje vodi nas Isusu, vodi nas euharistiji”, pojasnio je fra Marinko Šakota, koji je predvodio ovu procesiju.

”Ovo je čudo Međugorja. Netko i dalje traži nešto nadnaravno, ali je ovo čudo veliko. Cijeli svijet je u panici i strahu zbog ove pandemije, ali ovo ovdje je nešto veličanstveno”, oduševljena je bila brojem hodočasnika današnjoj procesiji s. Marina Ivanković, dodajući kako ovo nije prva procesija s molitvom s Brda ukazanja.

”Sjećam se, jednom je policija zabranila, a mi nismo znali i otišli smo na Brdo ukazanja očekujući tu ukazanje, Došli smo gore i nikoga nema i onda smo otišli do crkve pa mi je ovo drugi put” sa smiješkom je pričala sestra Marina i prisjećajući se prvih dana ukazanja. U fotogaleriji Matea Ivankovića pogledajte detalje s ove procesije.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne