Na blagdan Male Gospe večernju misu u Međugorju predslavi nadbiskup Aldo Cavalli

Crkva 8. rujna slavi blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije – Malu Gospu. U Međugorju će se sutra mise slaviti u 8, 11 i u 18 sati.

‘’Svi marijanski blagdani su posjećeni jako u Međugorju, budući da je tu marijanski kult razvijen. Ove godine će večernju misu na blagdan Male Gospe predslaviti apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorju mons. Aldo Cavalli’’, najavio je međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić.

Papa Franjo uputio je na kraju redovne opće audijencije srijedom apel povodom blagdana Rođenja Blažene Djevice Marije u kojem se posebno spomenuo majki djece koja pate.

‘’Sutra se slavi blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije. Marija je iskusila Božju nježnost kao kći, puna milosti, da bi zatim darivala tu nježnost kao majka, kroz sjedinjenje s poslanjem Sina Isusa. Zato danas želim izraziti svoju blizinu svim majkama, na osobit način majkama koje imaju djecu koja pate: bolesnu djecu, marginaliziranu djecu, djecu koja su u zatvoru. Posebnu molitvu upućujem za majke mlađih zatvorenika: da nikada u njima ne zavlada beznađe’’, kazao je papa Franjo.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne