Program 35. Mladifesta u Međugorju

Ovogodišnji Molitveni festival mladih u Međugorju – Mladifest trajat će od 1. do 6. kolovoza, a održava se 35. put. Ove godine Mladifest se ponovno vraća na svoj uobičajeni termin, prve dane kolovoza koji je prošle godine bio pomjeren zbog Svjetskog susreta mladih u Lisabonu.

Duhovna obnova za mlade – Mladifest počinje u četvrtak 1. kolovoza večernjim molitvenim programom. Službeno otvaranje je nakon krunice koja se moli od 18 sati, a prije svete mise.

Drugi dan Mladifesta počinje već u šest sati ujutro molitvom krunice na Podbrdu kod Gospina kipa, a nastavlja se jutarnjim programom koji počinje u 9 sati, a uključuje molitvu, katehezu i svjedočanstva. U podne se moli Anđeo Gospodnji, a program na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova nastavlja se svjedočanstvima od 16 sati, krunica se moli od 18, a sveta misa slavi se od 19 sati.

Jutarnji i poslijepodnevni program kao i u petak slični su i u subotu, i u ponedjeljak, dok je u nedjelju 4. kolovoza program na vanjskom oltaru samo poslije podne, od 16 sati, a ujutro se slave svete mise po jezičnim skupinama.

I ovogodišnji Mladifest, kao i prethodnih godina, završava misom na Križevcu u 5 sati ujutro u utorak 6. kolovoza.

Za cijelo vrijeme Mladifesta osiguran je simultani prijevod na hrvatski, engleski, talijanski, njemački, francuski, španjolski, portugalski, poljski, slovački, slovenski, mađarski, rumunjski, ruski, češki, korejski, arapski, kineski mandarinski i kineski kantonski.

Organizatori pozivaju sve koji će sudjelovati na Mladifestu da sa sobom ponesu mali radio s FM frekvencijom i slušalice, Bibliju, suncobran. Te napominju onima koji će sudjelovati na Mladifestu da ne planiraju druge programe, a hodočasnike obavještavaju da za vrijeme trajanja susreta mladih (osim u nedjelju) neće biti sv. misa za hodočasnike tijekom prijepodneva, jer će svi hodočasnici dolaziti na sv. misu navečer, zajedno s mladima.

Velimir Begić

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne