Sutra 1000. emisija Agape fra Marija Knezovića

Sve je počelo u petak 5. listopada 2001. i nastavilo se kroz tisuću petaka i dvadeset godina. Riječ je o emisiji Agape, koju je na Radiopostaji Mir Međugorje fra Mario Knezović uredio već 999 puta. Sutra će i tisućiti put.

Emisija Agape, kaže fra Mario, nastala je s nakanom ponuditi slušateljima sadržaje koji su rijetki na medijskoj sceni, a format cjelovečernjega razgovora pruža prigodu temeljitije i argumentirano izlaganje tema.

Dosljednost, istina, otvorenost, sloboda, različitost su adut ove emisije. U emisiju nikad nisam pozvao nekoga iz bilo kakva interesa ili ideološkoga usmjerenja i to su slušatelji prepoznali

fra Mario Knezović

Kroz ovih dosadašnjih 999 emisija prošlo je nevjerojatnih 1.254 gostiju i pružila se prigoda izricanja slobodnih stavova i uvjerenja. S vremenom su to slušatelji prepoznali i nije onda slučajnost da je ta emisija općenito postala jedna od najslušanijih radijskih emisija na prostoru BiH i Hrvatske. Emisiju slušaju mahom vjernici, ali i nevjernici kao i brojni pripadnicu drugih vjerskih zajednica.

”Dosljednost, istina, otvorenost, sloboda, različitost su adut ove emisije. U emisiju nikad nisam pozvao nekoga iz bilo kakva interesa ili ideološkoga usmjerenja i to su slušatelji prepoznali. Raditi na duge staze, a činiti kompromise interesu i subjektivnim željama, bilo bi pogubno i značilo bi smrt dugoročnome projektu. U emisijama su često bili gosti s kojima se ne slažem, koji nisu dio moga misaonoga slijeda, i to smatram kapitalom ove emisije”, kazao nam je fra Mario Knezović najavljujući tisućitu emisiju Agape sutra u uobičajenom terminu od 20 sati i 30 minuta.

U tisućitom izdanju ćemo čuti poruke brojnih sudionika od Kardinala Puljića, svećenika, znanstvenika, časnih sestara pa do ljudi iz puka. Bit će puno prostora za javljanja slušatelja, prisjećanje na prve dane emisije, te pjesmu uživo Frame s Kočerina. Suvoditeljica emisija bit će Sanja Pehar, glavna urednica Radiopostaje Mir.

Osim uobičajenih tisuća i tisuća slušatelja svakog petka, ovog petka emisija će imati i svoje gledatelje, a zainteresirani će moći uživo, uz naše radiovalove, i putem Youtubea te Facebooka pratiti tu emisiju. Budite s nama u petak od 20,30. Uz, kao i uvijek, zanimljivu emisiju očekuje vas i nagradna igra u kojoj, između ostalog, dijelimo i mobitel, dar našeg sponzora HT Mostar.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne