Vlč. Marijan Štingl: Svima je posebnost pomirba s Bogom u sakramentu svete ispovijedi

Među brojnim hodočasnicima koji su u Međugorju susreli smo i vjernike iz župe sv. Antuna Padovanskog Voloder, te iz Gornje i Donje Gračanice u sisačkoj biskupiji, a došli su pod duhovnim vodstvom vlč. Marijana Štingla.

„Došlo je nas 45 hodočasnika, a ono što mi je jako drago jest to da je pola njih došlo prvi puta u Međugorje. Drago mi je da su doživjeli to iskustvo Međugorja. Sami su kazali da im je srce dirnuto i jučerašnjim i današnjim danom. Jučer smo po dolasku u Međugorje bili na pobožnosti križnoga puta na Križevcu, nakon toga posjetili smo i zajednicu Cenacolo gdje su dvojica momaka iz Hrvatske podijelili svoje iskustvo vjere i put svoga obraćenja. Zatim smo, kao i svi hodočasnici, sudjelovali na večernjem molitvenom programu, svetoj misi i klanjanju, a posebnost svima je bila pomirba s Bogom u sakramentu svete ispovijedi”, kazao nam je vlč Marijan.

Dragica Juretić došla je iz Moslavine. Kako sama kaže često je išla u Mariju Bistricu, a prvi put je došla u Međugorje zbog čega nije krila sreću.

„Imala sam veliku želju da dođem ovdje, redovito pohađam Mariju Bistricu, ali ovo je nešto neopisivo. Malo sam narušenog zdravlja, ali ovdje me je potaknulo za budućnost. Međugorje i Gospa za mene znače sve, preokret u samom tijelu, u duhu i u svemu”, kazala je Dragica Juretić, a Bernarda Pelegrin je u Međugorje došla čak petnaesti put, došla je zahvaliti Majci Božjoj za mnoge milosti i ozdravljenja u njenoj obitelji.

„Uvijek dolazim ovdje zahvaljivati, kroz jednu žrtvu, ponizno, bosa, iako imam 61 godinu. Ne prosim je ništa, jednostavno dolazim zahvaljivati na njenoj ljubavi kroz životni teški i trnoviti put. Ona me je uvijek izvukla, uvijek mi pokazala put. Dala mi je milost da vidim neke stvari koje okolo svjedočim… To se ne može riječima opisati… Ja dođem kući ispunjena Duhom Svetim. Svugdje je nemir, nesuglasice, obitelji se razilaze, ali pokušavam okolo širiti Božju Riječ, ali, nažalost, mnogi takvi su napadani”, kazala je Bernarda, naglašavajući kako je Međugorje oaza mira.

Što su nam još kazali hodočasnici iz Sisačke biskupije poslušajte u audiozapisu.

Tekst i foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne