11.4 C
Međugorje
30.11.2323.

Duhovni poticaj Živo vrelo od 8. do 13. ožujka 2021. – fra Velimir Bavrka

Kratku emisiju ‘Duhovni poticaj – Živo vrelo’ slušatelji Radiopostaje Mir Međugorje mogu čuti od ponedjeljka do subote u 3 sata, te u 7:10. Emisije priređuju svećenici i časne sestre u tjednim ciklusima.

U ovom tjednu od 8. do 13. ožujka, ‘Duhovni poticaj – Živo vrelo’ pripremao je i kazivao fra Velimir Bavrka, član Franjevačke provincije Sv. Kriza Bosna Srebrena, koji obnaša službu župnika u Vitezu.

Duhovni poticaj Živo vrelo 13. ožujka 2021.

Molitva je ključ svega 

U strpljivom podnošenju svakodnevnog križa mi svladavamo tvrdoću svoga srca i poražavamo oholost života. Razbijajući blokadu svoga ja, mi se oslobađamo svake ovozemaljske navezanosti koja nas sputava da se uzdižemo prema brdskim visoravnima, odakle se bolje vidi. Svaka pa i najmanja požuda koja se uvuče u čovječje srce, ima moć razaranja, poput jednog malog kamenčića, koji u cipeli napravi veliku nelagodu, izazivajući žuljeve na nozi.

Zato bdijte nad svojim čulima i osjetilima, kako se u vaše srce ne bi moglo ništa protivno uvući. Najveći propust ovom čovječanstvu, koje šteti njegovoj duši je, ne naći vrijeme za molitvu, koja je najbolji filter njegovoj duši. To je velika bol i rana koju zadajete srcu Božjem. Samo oni koji mole, dobivaju, jer to je zakon Njegove ljubavi. Ponavljam vam, molitva je ključ svega. Ne propuštajte to dragocjeno, moćno sredstvo, koje tjera satanu u bijeg. Blagoslivljam vas Isusovim mirom koji je najbolji lijek našoj duši i tijelu.


 

Duhovni poticaj Živo vrelo 12. ožujka 2021.

Ne ispuštajmo svoje molitve 

Svaka Riječ koja je izašla iz Isusovih usta treba donijeti rod, u protivnom pretvara se u drač, koji se na kraju siječe i baca u oganj. Rekao je Bog da se njegovi i naši putevi razilaze. Ono što nas podiže i čini vječno sretnim, mi preziremo i odbacujemo; posežemo za vidljivim i raspadljivim bogatstvima, koja nas ne site, nego prazne, oduzimajući nam mir duši i tijelu, te tako postajemo zlovoljni i rastrgani. Isusovo srce i dalje krvari gledajući nas kako umiremo od gladi i žeđi, jer smo se udaljili od Izvora žive vode, koja natapa Isusovo pašnjake.

Ono što Isusa najviše raduje kod nas je, da svoje vrijeme programiramo, tako da nikada svoje molitve ne ispuštamo. Naša duša po njoj diše, osjećajući slatkoću Isusovo blizine. Zato nikada ne gubite vrijeme u ispraznim razgovorima i dokazivanjima o mračnim silama i njihovim negativnim energijama, koje su nastale od pomanjkanja pozitivne i svijetle energije. Bdijte nad sobom, kako bi bili goruće neugasivo svjetlo, koje će razgoniti i rasvjetljavati njegovo mračno svjetlo. Blagoslov Isusova mira.


 

Duhovni poticaj Živo vrelo 11. ožujka 2021.

Vjerujte u Isusovu stalnu prisutnost 

Isus je došao na ovaj svijet po mogućnosti da bude svima Pastir kako bi sve svoje ovce uveo u vječno prebivalište svoga Oca. Kako je žalostan zbog gubitka svojih ovaca, koje se svojevoljno odvajaju od Njegova stada, tražeći hranu u strmim, zapuštenim šikarama, gdje ih vreba smrt u velikim provalijama. Kao što se protežu zrake sunca od istoka do zapada da zagriju naš planet, tako i Isusovo milosrđe želi zagrijati naše ledeno srce, da se svatko po Njemu spasi.

Zato je ustanovio sakramenat svećeničkog reda kako bi se po nama, svećenicima i našim rukama, ponovno obnavljala pretvorba Njegove pregorke muke u otajstvu kruha i vina. Tko s vjerom pristupi gozbi te ljubavi, ne da mu se brišu svih grijesi, nego postaje sol, koja se zasoljava i daje ukus hrani. Zato dragi vjernici! Ne silazite s puta na kojeg vas je Isusovo milosrđe izvelo jer On je jedini, izvan Njega, vodi sve u provaliju. Vjerujte u Isusovu stalnu prisutnost s vama. Ona vam daje snage da u svim iskušenjima ostanete čvrsti i stabilni, pouzdavajući se u Isusa.


 

Duhovni poticaj Živo vrelo 10. ožujka 2021.

Molitva je kao čaša vode u pustinji

Naše najveće i najbolje obrazovanje je živjeti sveto i kreposno. To je najjača žarulja koja će isijavati iz nas, vraćajući našu zalutalu braću i tjerajući satanu u vijeke. Zato, osobito u ovom vremenu korizme: mrtvite svoje tijelo pokorom i raznim odricanjima kako bi vaš duh ojačao i oslobodio se svih otrovnih gasova, to jest, požuda, koje su razorne moći i žele nas blokirati na Isusovu putu. Vaša vruća molitva je kao čaša hladne vode u pustinji. Stoga nigdje ne krećite bez nje.

Mrtvite svoje tijelo pokorom i raznim odricanjima kako bi vaš duh ojačao i oslobodio se svih otrovnih gasova

Kao što svaka ptica ugiba bez krila samo zato jer je stvorena za let, tako isto biva i našom dušom koja ne moli. Da bi živjela ona se mora svaki dan uzdizati na Tabor, u skrovište Božjeg zagrljaja, kako bi se ispunila svjetlom Njegove ljubavi. Zato dragi moji, neka vam molitva bude najvažniji dio dana kako bi vas poput zvijezde prethodnice izvela iz buke grada i dovela na mjesto tišine, gdje se spaja Nebo i zemlja. Blagoslov Isusova mira je naša najbolja poputbina i ratna oprema kako bi izbjegli svaku mrežu zla. Ja vas blagoslivljam u ime Isusa i u ime Njegovo dajem uvijek nove snage za okrepu duše i tijela.


 

Duhovni poticaj Živo vrelo 9. ožujka 2021.

Izgarajmo za Isusom

Kada naiđu velike vodene bujice one pred sobom ruše noseći sve, praveći od oranica velike brazgotine, u kojima se kasnije ugleda mnogo mulja s mnogo smrada i smeća. Koliko vremena treba proći da se to mjesto dovede ponovno u prvobitno stanje reda? Dragi moji tko nije s Isusom, On je uvijek izložen ovim vremenitim nepogodama za razliku od onih koji su s Isusom, imaju veliku sigurnost u razvoju i napretku njihovog duhovnog rasta i tjelesnog zdravlja.

Isus se sam obukao u naše tijelo zato da bi ga podložio svome Svetome Duhu koji želi da boravi u našim srcima da nas oplodi svojom božanskom mudrošću i snagom kako bi postali suradnici Božjega kraljevstva. Ovo je čas Njegove posebne milosne posjete kada se On svojim zrakama ljubavi probija spuštajući se i u najveće močvarne šikare da ih isuši i pretvori u zelenu dolinu pašnjaka. Zato se prepustimo zagrljaju Njegovih zraka kako bi se mogli usredotočiti na život vječni, zašto smo i rođeni i pozvani. Naša najvruća molitva neka bude izgaranje za Isusom. Tu ćemo naći spokoj i odmor svojoj duši. Blagoslov Isusova mira i zaštita naše Majke neka vas prate na svim vašim putevima.


 

Duhovni poticaj Živo vrelo 8. ožujka 2021.

Težina obraćenja je u neprihvaćanju Isusove Riječi

Svako odricanje je oblik pokore, izlazak iz sebe i vraćanje Isusovoj Riječi koja nam nudi slobodu života. Obraćenje našega života je prihvatiti Isusovu Riječ po kojoj se nanovo rađamo za vječni život. Najveća težina našega obraćenja stoji u neprihvaćanju i prihvaćanju Isusove Riječi. Živimo od svojih uvjerenja i vanjskih pobožnosti, koje gube smisao nutarnjeg života. Nema veće muke za Isusa kada vidi da ga Njegovo otkupljeno stvorenje ostavlja po strani tražeći životnu sigurnost izvan Isusa.

Isus je strpljiv jer je naš Spasitelj i čeka da mu se svako Njegovo  stvorenje vrati kako bi ga po svom milosrđu spasio. Ovo je čas našega čišćenja i povratka k Ocu. Zato dragi moji! Bdijte nad sobom kako bi svako vaše vrijeme bilo ispunjeno Božjim  prostorom.

Za Isusa nema veće radosti doli proslaviti se u nama, svojoj otkupljenoj braći i sestrama. To je naše najbolje sjedinjene sa Isusom, Bog na zemlji. Njegovo milosrđe za naše spasenje je zdenac neiscrpljive naravi, očituje se u posljednjoj prolivenoj kapljici krvi. Zato čvrsto za Isusom. Moja Riječ je istina koja vas oslobađa svih okova i sataninih jarmova. Tko je krenuo za Isusom nalazi se pod zaštitom Njegova otvorenog boka.

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne