Duhovni poticaj Živo vrelo od 6. do 11. rujna 2021. – fra Velimir Bavrka

Kratku emisiju ‘Duhovni poticaj – Živo vrelo’ slušatelji Radiopostaje Mir Međugorje mogu čuti od ponedjeljka do subote u 3 sata, te u 7:10. Emisije priređuju svećenici i časne sestre u tjednim ciklusima.

U ovom tjednu od 6. do 11. rujna, ‘Duhovni poticaj – Živo vrelo’ pripremao je i kazivao fra Velimir Bavrka, član Franjevačke provincije Sv. Kriza Bosna Srebrena, koji obnaša službu župnika u Vitezu. Ako ste ih propustili u našem programu, donosimo ih i na portalu.

Duhovni poticaj Živo vrelo 11. rujna 2021.

Vrhunac svetosti je postići moliti srcem, ljubiti srcem, i praštati srcem

Hvaljen Isus i Marija! Najveći vrhunac svetosti je postići moliti srcem, ljubiti srcem, i praštati srcem. Samo se srcem može dobro vidjeti i čuti. Oni koji su dosegli radost molitve, osvojili su srce svoga Boga i ušli u luku mira i spoznanja. Zato otvarajte svoje srce kako bi nas Bog napojio izvorom žive vode. Kao što je Isusov učenik u svijetu, tako je i duša u tijelu. Tjeskobno utučena, izolirana i ugnjetavana od svih bura i sjeveraca. Ali ne bojte se, ta struja je neće oboriti ni potopiti, jer plovi po valovima Isusove Riječi. Nema veće kušnje doli povjerovati i prihvatiti to kormilo Božje Riječi, koje pokreće lađu našega spasenja. Blagoslov Isusova mira neka vas prati. Mir vama!


 

Duhovni poticaj Živo vrelo 10. rujna 2021.

Veće pobjede nema nego ostaviti sebe

Hvaljen Isus i Marija! Najmoćnija, najsnažnija i najveličanstvenija Riječ Radosne vijesti je vršiti volju Oca nebeskoga Zato je Isus rekao, tko je Moja Majka, onaj tko se podredi volji Božjoj. Što bi bio drugo križ, ako ne ostaviti sebe i prihvatiti put volje Očeve. Križ nije samo postelja patnje i umiranja nego slobode i rađanja u novi život. Veće pobjede nema nego ostaviti sebe. Jer gdje je srce tu je i duša. Što se više odijelimo od svjetskih umovanja i istraživanja tim ćemo prije uroniti u božansku.

Zato je Isus rekao svojim apostolima, da je njima više dato da shvate jer su sve ostavili radi kraljevstva nebeskoga nego onima koji su ostali u svijetu. A mi kršćani smo sad ti koji smo Isusovi apostoli i kojima je više dano Što više budete ljubili srcem Isusa tim će te postati veća riznica znanja i mudrosti.  Budite čvrsta stijena na kojoj će se ugledati toranj nove Crkve, novog Jeruzalema. Mir vama!


 

Duhovni poticaj Živo vrelo 9. rujna 2021.

Vjera, krila koja pomažu pri uzdizanju

Hvaljen Isus i Marija! Božje kraljevstvo već vlada u onim osobama koje su se pripasale riječima Isusove Istine, koja se teško ali sigurno probija kroz ovaj mračni svijet. Mnogo je onih koji su svoje srce zatrovali mržnjom, pohlepom i drugim nečistoćama. To su široki putevi koji vode cijelog čovjeka u vječni ponor odakle nema izlaza. Posljedica njihova zavođenja je slaba vjera, koja ih ne štiti od njihovih požuda, koja ih razdire i uništava.

Bez žive vjere čovjek, Božje stvorenje, ne može rasti i ustrajati ni u jednoj od kreposti. Naprotiv, kada pada sve dublje propada. Vjera, to su naša krila koja nam pomažu pri svakom vašem uzdizanju.  Od nas Isus tražim da uvijek činimo što je u našoj moći, a ostalo prepustite Isusu. Isusu je jako stalo da bdijemo nad sobom i uvijek budemo budni.  Ostanite uvijek na početku i ne bojte se. Mir Božji neka vas prati. Amen


 

Duhovni poticaj Živo vrelo 8. rujna 2021.

Gdje je Sveti Duh, tu su sloboda i radost

Hvaljen Isus i Marija! Gdje se god nalazi Sveti Duh, tu je sloboda i radost. Tu je mir i svako zadovoljstvo života. To je pobjeda nad onim pokrivenim licima čija je koprena spuštena. Sveti Duh želi sve više i savršenije oblikovati nas, Isusove udove, kako bi bili što dostojniji i savršeniji svoga prebivališta. Molite i osluškujte Njegovu volju, koji je najbolji nacrt za nas. Sve riječi koje nam je Isus dao u evanđelju, uzmite svome srcu. Neka vam budu kao vatra koja će te vas grijati i rasplamsavati. Ja vas blagoslivljam znakom Isusova Križa od kojeg bježe sve sile zla. Mir vama!


 

Duhovni poticaj Živo vrelo 7. rujna 2021.

Kucnuo je čas konačnog povratka k Ocu

Hvaljen Isus i Marija! Dragi moji! Isusova se muka obnavlja jer svaka rana Njegova tijela, otvorena je i krvari. Isus je prisiljen činiti ono što ne želi, ono što mu nije u naravi.  Isus koji je sama Ljubav prepušta nas našim grijesima iz kojih mi ne želimo da iziđemo. Isus, koji je sam Stvoritelj i Spasitelj svega stvorenoga, nemoćan je nad našim ruševinama. Krvavo plače jer ne može gledati našu propast u koju dragovoljno ulazimo.

Dragi moji! Znajte, evo kucnuo je čas konačnog povratka k Ocu. Blago onom tko je čuo i povratio se u zagrljaj Njegove Očinske ljubavi, jer su još uvijek otvorene zjenice Njegovog iščekivanja. Zato ljubite naš Majku! U Njoj je sva milina Neba i zemlje. Mir vama i blagoslov Oca i Sina i Duha Svetoga. Mir vama!


 

Duhovni poticaj Živo vrelo 6. rujna 2021.

Molitva je jedini ključ za Nebo

Hvaljen Isus i Marija! Bez Svetoga Duha zaista se ni jedno stvorenje ne može uzdizati Isusu sem naše Majke koja je bez ikakve ljage. Naše ljestve su molitva. Ona je jako moćna kod Isusa. Po molitvi dobivamo svjetlo koje rasvjetljuje tminu. Mamona se boji Isusova svjetla jer ne želi biti razotkriven. Tko moli biva izravno vođen Isusovom rukom. Skida starog čovjeka i postaje nov, to jest, ne više rob nego gospodar. I njemu sad sve služi.

Dragi moji! Svijet je pritisnut svojim bremenom jer je prestao moliti. Zato je Isus poslao svoju Majku da nas spasi i pozove na molitvu. Dragi moji! Uvijek molite jer se po molitvi izgrađujemo u građane Neba. Mamona se boji molitelja. Ako nas odvrati od molitve, pobijedio je. Molitva je jedini ključ za Nebo. Zato molite i ne bojte se. Mir i blagoslov Neba nek vas prati sve vaše dane. Mir vama!

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne