Poziv vjernicima u Mostaru da se uključe u zajednički hod Crkve

U tijeku je Sinoda o sinodalnosti, koja traje od 2021. do 2023. godina. Njena prva faza odvija se u biskupijama. Rezultati prve faze prosljeđuju se biskupskim konferencijama (u našem slučaju BK BiH), koja ih prosljeđuje Vatikanu. U listopadu 2023. biskupi sabrani iz cijeloga svijeta raspravljat će o sinodalnosti u Crkvi na temelju rezultata iz biskupijâ iz cijele Crkve.

”Navještaj Evanđelja nije upućen samo odabranima, nego svim ljudima, svakome koga Isus dovodi u dodir s Božjim darom i pozivom na spasenje. Svi ste dobrodošli u Franjevačku crkvu sv. Petra i Pavla u Mostaru, u utorak 5. travnja 2022. u 20 sati”, pozivaju iz ove župe najavljujući zajednički susret na kojem će biti studenti, mladi, svjetovni franjevci, framaši, molitvene zajednice, obitelji, krizmanici…

”Na ovaj način želimo odgovoriti na poziv pape Franje, koji želi potaknuti cijelu Crkvu na razmišljanje o temi, koja je odlučujuća za njezin život i poslanje, a to je zajednički hod ili sinodalnost”, kazao je fra Bože Milić, župnik župe sv. Petra i Pavla, najavljujući i sutrašnji program.

”Program se sastoji od kratke prezentacije i predavanja, rada po skupinama, plenuma i zajedničkog druženja nakon programa. Bit će ovo jedna lijepa duhovna večer. Stoga, molimo vas potaknite svoje najbliže, kao i one koji su možda daleko od Crkve jer su i oni dobrodošli, da dođu kako bismo zajedno slavili Gospodina”, kazao je fra Bože Milić.

”Svojim sudjelovanjem u zajedničkom hodu želimo dopustiti da nam se probude snovi, pobuditi proroštva i vizije, dati nadi da procvjeta, potaknuti povjerenje, poviti rane, ispreplesti odnose, oživjeti zoru nade, učiti jedni od drugih i stvarati pozitivnu sliku stvarnosti koja će prosvijetliti umove, zagrijati srca i vratiti snagu mišicama. Dobro nam došli!”, kazao je fra Danko Perutina, gvardijan samostana sv. Petra i Pavla.

Njihov poziv, odnosno najavu sutrašnjeg susreta, možete pogledati u kratkom videu.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne