Sutra u 15 sati Brotnjaci na trgu mole Krunicu Božjega milosrđa

U nedjelju Božjega milosrđa 24 .travnja, od 15 sati na Trgu žrtava Domovinskog rata u Čitluku vjerni puk župe Krista Kralja i žitelji Brotnja molit će i ove godine Krunicu Božjega milosrđa. Tom prigodom bit će blagoslovljena nova slika Milosrdnoga Isusa postavljena na trgu. O svemu tome govorio je s fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja u Čitluku.

„Mi smo se kao župna zajednica, ima već pet ili šest godina, uključili u inicijativu molitve Iskra milosrđa, kada je cijeli svijet pozvan da u 15 sati zajedno moli Krunicu Božjega milosrđa. u početku je molio samo treći franjevački red, a prije dvije, tri godine došla je inicijativa da se moli u središtu Čitluka. Jedna grupa naših župljana tom je prilikom napravila letke s molitvom Krunice Božjega milosrđa i to su podijelili našim vjernicima, koji su se okupili toga dana, i postavili su jednu sliku Milosrdnog Isusa, na tome trgu”, kazao je fra Miro za Radiopostaju Mir naglašavajući kako je Čitluk jedna od rijetkih župa u Bosni i Hercegovini, koja se javno uključila moliti na nakanu Iskre milosrđa.

Na Trgu žrtava Domovinskog rata u Čitluku postavljena je slika Milosrdnog Isusa Foto: Mateo Ivanković

”U Bosni su bile dvije ili tri župe, a u Hercegovini smo bili jedini. Na ovome mjestu molimo u rujnu kada je Iskra milosrđa i kada je nedjelja Božjega milosrđa, dakle druga nedjelja iza Uskrsa, odnosno Mali Uskrs. Hvala Bogu ovih dana uredili smo trg i stavili smo novu sliku, zahvaljujući ljubavi i brizi naših župljana, posebno članova udruge Zavjet Gospi, koji su zajedno s Cenacolom, napravili jedno postolje, a tvrtka Inox Barbarić iz Cerna napravila je okvir od inoksa, i tu su postavili staklo, te napravili prekrasnu novu sliku koju ćemo u nedjelju blagosloviti”, kazao je fra Miro, a odziv njegovih župljana, ali i onih iz susjednih župa je odličan.

“Svake godine je sve više ljudi, a mi smo ove godine zamolili svećenike iz broćanskog dekanata, da obavijeste svoje vjernike da budu sudionici ove molitve, blagoslova nove slike, i posvete Brotnja Božjemu milosrđu. Iz udruge Zavjet Gospi, uputili smo jednu inicijativu da se Čitluk preimenuje u Marijingrad ili Gospingrad, jer smo mi zadnjih 40 godina ovdje posebno blagoslovljeni Njezinom prisutnošću, bez obzira na to tko što mislio ili govorio. Mi smo prošle godine pokazali da smo Njezini, kada smo osam nedjelja hodočastili na Brdo ukazanja, a namjeravamo to učiniti i ove godine od 1. svibnja, i završno hodočašće na uočnicu Gospinih ukazanja 24. lipnja”, kazao je čitlučki župnik i pozvao sve da im se pridruže.

Andrija Šego

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne