Djelatnici Informativnog centra Mir Međugorje posjetili biskupa Petra Palića

Ravnatelj Informativnog centra Mir Međugorje Vedran Vidović, glavna urednica Sanja Pehar i voditelj tehnike Stanko Jerković posjetili su u Mostaru novog biskupa mostarsko-duvanjskog te apostolskog upravitelja Trebinjsko-mrkanske biskupije i
apostolskog upravitelja Hvarske biskupije mons. Petra Palića.

Na sastanku u biskupijskom ordinarijatu u Mostaru na kojem je nazočio i biskupov tajnik don Domagoj Markić razgovaralo se o aktualnoj situaciji u svijetu, vjeri današnjega čovjeka te važnosti i stanju medija.

Mons. Palić naglasio je važnu ulogu mediju u današnjem svijetu, komentirajući kako poruke biskupa, kardinala i drugih crkvenih velikodostojnika bez pomoći medija ne bi mogle doći do svakog čovjeka, a posebno je, uz informativnu, naglasio  formativnu ulogu medija, posebice katoličkih.

Biskupu Paliću Stanko Jerković uručio je i prigodni dar Informativnog centra Mir Međugorja, Vedran Vidović ga je pozvao da posjeti Radiopostaju Mir, a potom je Sanja Pehar napravila intervju s njim. Mons. Palić i do sada je gostovao u našem programu, ali ovo će mu biti prvi intervju kao mostarsko-duvanjskog biskupa, a bit će emitiran u božićnom programu Radiopostaje Mir Međugorje.

Mons. Palić za novog biskupa mostarsko-duvanjskog te apostolskog upravitelja Trebinjsko-mrkanske biskupije imenovan je 11. srpnja, njegovo uvođenje u novu službu bilo je 14. rujna na blagdan Uzvišenja sv. Križa, a prvu misu u Međugorju slavio je 8. prosinca na blagdan Bezgrješnog začeća BDM.

 

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne