Bračni par iz Slavonskog Broda: Ne možemo bez Gospe i Međugorja

Svakodnevno nas posjećuju naši slušatelji članovi podupiratelji. Ovog ljeta u naše radijske prostorije tako su došli i članovi podupiratelji – dio naše velike radijske obitelji, bračni par Nikola i Vera Krajinović iz Slavonskog Broda. Nikola i Vera, osim što su naši podupiratelji, koji radio slušaju od jutra do sutra, naši su “anđeli čuvari”. Kada zbog vremenskih neprilika ili nekog drugog faktora dođe do kvara, Nikola ili Vera, odmah nas pozivaju ili šalju SMS poruku, kako bi nas upozorili da nas ne mogu čuti. Ugodno razgovarajući do našega studija, otkrili su nam da to ne čine radi sebe, jer znaju da nas mogu slušati preko interneta, kada dođe do kvara, nego radi mnoštva slušatelja kojima je međugorski molitveno-liturgijski program, neizostavni dio dana, i da im je jako teško ako ne mogu sudjelovati u molitvi uz program radija koji ima dušu. Isto tako, kada mole zajedničku krunicu, u svoje molitve uključe i našega Stanislava Jerkovića, koji se trudi na vrijeme obići sve naše odašiljače, kako one razasute po cijeloj Bosni i Hercegovini, tako i par onih u Hrvatskoj. Kako izgleda odlazak na brda gdje su naši odašiljači koje obilazi šef tehnike Stanko Jerković sa suradnicima, često po teškim i na prvi pogled nemogućim vremenskim uvjetima, pokušat ćemo vam dočarati kroz ove tri fotografije.

Nakon ugodnog neformalnog razgovora, krenuo je onaj u studiju, a odmah na početku i mnoštvo emocija. Suze radosnice, nisu se dale skriti, a ponizni Nikola odmah je na početku zahvalio Bogu jer ”nam je otvorio puteve, i omogućio da možemo doći ovdje”, a njegova supruga Vera dodala ono što je zapazila na svečanoj večernjoj misi, koju je u povodu 40. obljetnice ukazanja Kraljice Mira predvodio hercegovački provincijal dr. fra Miljenko Šteko.

“Kada smo išli za Gospinim kipom, susrela sam dosta osoba koje su zaplakale. Emocije su bile spojene, radost i tuga. Radost koja se ne može opisati riječima. To se samo može osjetiti, dolaskom ovdje”, kazala je Vera, a Nikola se prisjetio i svoga prvog dolaska.

“Davno je to bilo. Ne sjećam se godine. Još sam bio momak, neoženjen. Sigurno prije 35 godina. Otkako smo u braku, od 1999. godine, dolazimo s djecom”, priča nam i Nikola, a potom pojašnjava zašto se vraća u Međugorje.

“U Međugorje se uvijek iznova vraćamo zbog Božjeg i Gospinog poziva, zbog nadahnuća Duha Svetoga”, na što je Vera dodala: “Mi ne možemo živjeti bez Gospe i Gospodina, i tu smo kao na nekoj drugoj zemaljskoj kugli. Nebo se otvorilo i crpimo tu milost Božju. Radosni smo!”

Na kraju smo ih upitali, kako je to živjeti Međugorje kod kuće, uz mnoštvo svakodnevnih obaveza, a Vera nam je otkrila da se sve stiže ako se Gospodin stavi na prvo mjesto, jer onda sve dolazi samo po sebi. To se voli, to se živi, a Nikola zaključuje s porukom kako se ”treba predati u Božje ruke, da nas Isus i Gospa vode. Treba imati povjerenja, da nas Bog ljubi!”

Andrija Šego

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne