Čilić i Dodig nakon srebra najavili lov na olimpijske medalje i za tri godine u Parizu

Mate Pavić i Nikola Mektić osvojili su zlatnu medalju na olimpijskim igrama u Tokyju. U finalu su pobijedili Marina Čilića i Ivana Dodiga 6:4, 3:6, 10:6.

”Ako smo morali od nekoga izgubiti neka su to bili Mate i Nikola. Odlučilo je par sitnica, ali ponosni smo na sve što smo ostvarili. Tri medalje u jednom danu je velika stvar”, rekao je Čilić nakon meča za HRT.

Želimo zahvaliti svim našim olimpijcima, našem dragom Međugorju, svim ljudima koji su bili uz nas od početka karijera. Hvala svima, cijeloj Hrvatskoj. Danas smo ispisali lijepu priču, povijest hrvatskog tenisa. Hvala našem Međugorju i Gospi Međugorskoj za talent koji nam je dala u životu

Ivan Dodig

”Ovo je dan za povijest. Svi smo sretni i ponosni. Nikola i Mate su bili bolji. Treba im čestiti zasluženo su pobijedili”, nadodao je Dodig, koji je potom pozdravio sve u Međugorju.

”Želimo zahvaliti svim našim olimpijcima, našem dragom Međugorju, svim ljudima koji su bili uz nas od početka karijera. Hvala svima, cijeloj Hrvatskoj. Danas smo ispisali lijepu priču, povijest hrvatskog tenisa. Hvala našem Međugorju i Gospi Međugorskoj za talent koji nam je dala u životu” kazao je Dodig, dok Čilić je Čilić potvrđivao njegove riječi.

”Atmosfera u Međugorju mora biti vatrena. Imati dvije medalje s Olimpijskih igara, za ovaj uspjeh što smo ostvarili zajedno ne mogu reći da bi mogao biti bolji trenutak. Mislim da su naše obitelji ponosne, a pogotovo Baldo koji je danas najsretniji dječak na svijetu. Tata u finalu, kum u finalu. Bila mi je ogromna čast predstavljati Hrvatsku kao braća Sinković, Matea, Toni, Damir Martin koji su velika inspiracija za mlade. Nadamo se da ćemo potaknuti puno klinaca da se počnu baviti sportom i da idu za svojim snovima”, kazao kaže Čilić.

Bila mi je ogromna čast predstavljati Hrvatsku kao braća Sinković, Matea, Toni, Damir Martin koji su velika inspiracija za mlade. Nadamo se da ćemo potaknuti puno klinaca da se počnu baviti sportom i da idu za svojim snovima

Marin Čilić

Iako je uoči Olimpijskih igara kazao kako mu je cilj s Dodigom osvojiti medalju, a onda i reketu može ‘objesiti o klin’, Čilić je sada kako se nada da ovo nije posljednja prilika za medalju.

Marin Čilić uoči Olimpijskih igara: S Dodigom osvojiti medalju i reketu ‘objesiti o klin’

”Imamo još u sebi borbe, želje i motiva i ako stvari budu išle u dobrom smjer, Pariz nije daleko”, istaknuo je Čilić.

”Godine idu, ali trudit ćemo se. Bilo bi lijepo odigrati još jedne Olimpijske igre, dodao je Dodig. Veliki je izazov, ali najbitnije je zdravlje jer ako ono ostane dobro, sigurno da ćemo dati sve od sebe da i iduće Olimpijske igre budemo s vama”, istaknuo je Dodig.

I za kraj ćemo još samo citirati Ivicu Kostelića čije su srebrne olimpijske medalje novinari podcjenjivali, nakon što mu je sestra Janica osvojila četiri zlatne: ”Nezadovoljan srebrnom olimpijskom medaljom, može biti samo onaj tko nikada nije vidio njezin sjaj!”

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne